Sara - SaGam

Samma kvinna

Publicerad 2011-04-29 09:06:00 i Utmaningar

Samma kvinna som var med på kortet i förra inlägget är med på kortet idag. Jag har ytterligare en gång stämplat henne direkt på kvistpapper i naturfärg, embossat med brunt och klippt ut henne. Tillsammans med måttband stämplat 3 gånger och en underbar textstämpel monterades hon på ett kort som hörde till en bingoutmaning jag var med på. Jag klurade ganska länge och gjorde om och om tills jag var färdig. Nu minns jag inte vilka saker jag måste ha med, men det är väl mindre viktigt. En utmaning som hette duga blev det!
Stämplar - Hero Arts
Har du gjort två olika kort med samma stämpel? Lämna gärna en kommentar med en länk så jag får se. Det tycker jag e kul!
Sara-SaGam

...våren är HÄR!

Publicerad 2011-04-27 08:58:00 i Stämplat

Jag har använt stämpel "...våren är HÄR" på två olika kort jag gjort. Rävarna är nya stämplar jag köpt från Hero Arts. På en "loppis" hittade jag billiga runda kortstommar. Kul att variera sig lite.
Det andra kortet är ett av mina bidrag till Scrappiz påskcrop som höll på under påsklovet. Man skulle använda 3 av allt man använde. Jag använde 3 spetsar, 3 stämplar, 3 sorters papper, 3 embossingpulver och 3 blingstenar.
Sol, moln och "...våren..." - Kortmakaren
Sleeping Fox, Fox, kvinna och spetsbakgrund - Hero Arts


Våren är HÄR!
Sara-SaGam

Namnskylt

Publicerad 2011-04-25 08:43:00 i Utmaningar

Jag vet inte hur många namnskyltar jag samlat på mig genom åren. I olika sammanhang har jag utmanats att skapa namnskyltar. Så också på Scrap o Hobbys träff härom veckan. Den skulle vara clean and simple och jag gjorde den i vårens tecken. Tulpaner är favoritblommor och jag har en solid stämpel som jag använde med falsk akvarell. Valde att  sätta långt band på som räcker om halsen. Namnskylten bar jag som ett halsband.
Tulpaner - Penny Black
Bokstäver - ? (Ingrid ;-))


Vilken är din favoritblomma? Har du använt den på ett kort eller en LO någon gång?
Blir glad om du skriver en liten kommentar när du är här!
Sara-SaGam

Glad påsk!

Publicerad 2011-04-23 09:41:00 i Stämplat

Här kommer en glad-påsk-hälsning till er alla! Njut av ägg och godis idag!
Ägg & "Glad påsk" - Kortmakaren
Bakgrunden har Tim gjort med sin Transformers-air-brush.
Sara-SaGam

Fjäril igen + vinnare i utmaningen!

Publicerad 2011-04-22 14:29:49 i Utmaningar

Att vara med i utmaningar gillar jag. Jag vann en utmaning om att göra ett bokmärke på Stämpelsnack och vann ett paket från Inkywings (Tack Lisa!). Av brads och papper därifrån blev det detta kort. Brun är väl ingen vårfärg direkt, men fjärilen är tecken på vår.

Jag har dragit en vinnare i min lilla fjärilsutmaning: Grattis Emelie! Titta på hennes fina fjärilskort HÄR! Maila mig på saragamborn snabela hotmail.com så kommer ett litet paket på posten inom kort! Tack till Maria och Ingrid/Inola som också var med!
Idag är det långfredag. En dag där man inte ska göra något särskilt ansträngande (eller?!). Jag fixar och donar lite här hemma och skapar bidrag till Påskcropen på Scrappiz som pågår för fullt! Kika in där och se om det är någon utmaning som passar dig. Om inte du är med i tävlingen så hoppas jag ändå att du går in och röstar på de fina bidragen det finns att välja bland i varje kategori!
Jag har gjort en del kort och två LO:s så här långt. Den här gjorde jag efter en tekniklista:
1. Speja med mist och mask.
2. Sy eller brodera.
3. Använd minst 3 egengjorda dekorationer.
4. Stämpla direkt på din LO.

Jag satt en hel kväll och bara skapade och det var härligt. Rubrik: "Where has the time gone?". Jag blev riktigt nöjd!
Trevlig långfredag!
Sara-SaGam

Vårpresent

Publicerad 2011-04-16 08:23:00 i Stämplat

I påsktider är det ju inte helt ovanligt att man ger varandra en liten gåva innehållandes godis. Min ask har jag dekorerat med en flicka från Hero Arts. Hon är färglagd med Promarkerpennor och har fått blommor i håret. Den vita wellpappen blev lite infärgad av en gul dyna och på en satte jag en utstansad bård av egeninfärgat papper. Gult och lila är riktig påsk-färger tycker jag. Några gula knappar, zickzack-band och en namntag blev det också.Stämpeln kommer från clearstampsarket Sending Smiles CL444 - Hero Arts (förbeställ hos Kortmakaren)

Hur ser dina påskpresenter ut? Lämna gärna en kommentar och en länk om du har någon att visa mig. Nästa vecka är det påsklov för mig och då har jag tid för påskpyssel!
Sara-SaGam

Maskad fjäril

Publicerad 2011-04-14 09:05:00 i Stämplat

På Scrap o Hobbys träff häromveckan gjorde jag många kort med stämplar från Hero Arts. Jag hade alla min clings- och alla clearstamps med mig och det var härligt. Det blev "rena" kort allihop utan särskilt mycket dekorationer. Jag gillar det.

En utmaning var att man skulle använda masker på något sätt och Pearl Ex. Jag gjorde en egen mask av en fjärilstämpel och sedan penslade jag ut lite pearl ex (ett glimmer-pulver) blandat med vatten på blommans kronblad så det skimrar. Blev något mycket skimmer här och var så jag stämplade blomman en gång till och klippte ut en del kronblad och fäste dessa med 3D-kuddar så det blev ytterligare effekt på kortet.

Mer om maskning kan du läsa på min teknik-sida Sagam Design HÄR!
Lite om Pearl Ex hittar du HÄR!Denna och nästa vecka kommer vi i designteamet att fokusera på produkter från Hero Arts i Kortmakarens blogg. Att Hero Arts gör fantastiska stämplar känner ni ju redan till, men nu har de dessutom gjort mönstrade papper som matchar några av deras omtyckta stämpelmotiv. Denna veckas erbjudande hos Kortmakaren: Beställer du två stämplar / stämpelset från Hero Arts skickar vi med tre av Hero Arts nya papper (storlek 21 x 29cm), värde 25:-. Erbjudandet gäller 11/4-17/4.

Nu önskar jag er många härliga pysselstunder och härliga vårdagar!
Sara-SaGam

Fjärilar = vår + Dags för utmaning!

Publicerad 2011-04-12 08:34:00 i Utmaningar

Var med i en utmaning på stämpel- och scrapträffen härom lördagen då man skulle stämpla ett vårkort. Det skulle också finnas med tre olika sorters metalldekorationer. På något sätt skar det sig först i mitt huvud. Metall och vår kopplar jag inte automatiskt ihop. Detta blev en utmaning. Det tog ganska lång tid för mig att göra kortet för jag stämplade och klippte ut olika sorters fjärilar och fäste på bakgrunden stämplad med Clouds från Hero Arts.Metalldekorationerna blev en ring, en klämma från en gammal namnskylt och några häftklamrar.

Alla stämplar - Hero Arts

Dags för utmaning!
För mig är fjärilar = vår och nu är det vår. Jag utmanar dig att göra ett kort med minst en stämplad fjäril på. Bland de som gör det och lämnar en länk till sitt bidrag bland kommentarerna i detta inlägget senast 17/4 lottar jag ut en liten påskpresent. Länka gärna till min blogg från din om du är med i utmaningen!

Pyssla på!
Sara-SaGam

Léons födelsedag

Publicerad 2011-04-10 11:32:50 i Kortvikningar

Igår ringde vi och grattade lille kusin Léon på hans födelsedag. Han satt i bilen på väg hem från fjällen. Vi sjöng för full hals och sedan hurrade vi. När jag tog luren och sa "Hej Léon, det är moster Sara" sa han "Vet du vad jag tittar på...Blixten". Inget födelsedagsnack där inte. Men idag firar vi Léon och hans pappa. Med oss har vi ett kort jag gjorde på maran förra lördagen. Ett stafflikort i rosa och grönt!Hoppas du njuter av vårvärmen!
Sara-SaGam

KORTMAKARMARA 21 maj!

Publicerad 2011-04-06 21:13:52 i Smått & Gott

Nu är det dags för Kortmakarmara igen. Hoppas många kommer med för det är såå trevligt och kul!
Jag hämtar text från Kortmakarens blogg:
"Som ny ägare till Kortmakaren vill jag ta vara på allt bra som Maria åstadkom genom åren med Kortmakaren. En av alla bra saker var ”Kortmakarmaran” som var väldigt uppskattad bland Er, så nu är det dags.

Vi inbjuder vi till vårens ”Kortmakarmara” som går i blommornas tecken! Lördagen den 21 maj träffas vi i Floda lada för en kreativ dag tillsammans. Floda lada ligger på gångavstånd från tågstationen i Floda. Var och en tar med eget material att pyssla med och de verktyg som behövs. Vi kommer att ha en tillfällig butik i ladan och hoppas få med oss allt förutom Kortmakarens egna monterade stämplar men vill ni ha någon till träffen går det bra att förbeställa. I ”butiken” kommer det vara kontant betalning eller mot faktura.

Vi börjar kl. 10 och kör på fram till 22. Dagen kostar 400:- och du betalar i förskott via bankgiro eller faktura. För pengarna får du ett välkomstpaket (värde 200:-), förmiddagsfika, lunch, eftermiddagskaffe, ”natta mat”, frukt, godis och dricka. Och sist men inte minst, en fantastisk dag med alla oss andra som tycker att ”Kortmakarmaran” är det bästa som finns.Under dagen kommer vi att ha flera utmaningar och lotterier. Fina priser utlovas! Sponsorer för dagen presenteras senare.

Då vi har begränsat antal platser så var ute i god tid. Först till kvarn gäller!! Anmälan görs via web-shopen eller mail info@kortmakaren.se

Varmt välkomna till en kreativ dag!
Pernilla"

Nästan färdigt

Publicerad 2011-04-06 08:48:00 i Stämplat

Många av de kort jag gör blir först bara nästan färdiga. Jag gör korten nästan klara och lämnar plats för text på korten när jag vet vem mottagaren blir. Förutom text kompletterar jag ofta med en eller annan dekoration. Mitt ugglekort idag är ett sådant kort. Det har legat "nästan färdigt" sedan i höstas och häromdagen gjorde jag det klart och postade det till Tina tillsammans med en bok. Någon som vet varifrån ugglan kommer?
Hoppas du tar dig tid till att skapa!
Sara-SaGam

Stämpel- och scrapträff + Härligt blått

Publicerad 2011-04-04 20:13:40 i Utmaningar

Vilken härligt skapande helg jag har haft. Tack alla på Scrap o Hobby och alla som var med på scrapträffen i lördags för att ni gjorde den just så bra som den blev! Det var sju utmaningar under dagen och jag var med på alla. I varje utmaning röstade SoH-tjejerna fram en vinnare och ett lottat bidrag fick likvärdig vinst. Det är bra med lottningar också för då har alla chans att vinna. Tyvärr var det ingen framgång hos någon av oss kortmakare. Det var LO:s som vann rakt över. Kanske var det ett kort som lottades fram. Funderar på vad det beror på. Är det LO:s som tilltalar för att de har foto på sig? Är det för simpelt med kort? Är det för att det är större yta på LO:s som man kan dekorera? Har du någon fundering på vad det kan bero på? Jag gör utmaningar för att det utmanar mig. Inte med tanke att jag måste vinna. Inte heller vill jag skapa något som inte är jag bara för att ha chans att vinna. Men visst är det kul att vinna. Funderingar...

Stämpelsnack utmanas vi varje månad att skapa något efter vissa kriterier. Mitt bidrag till Gunvors skisstolkning ser du här:
Alla stämplarna är nyheter från Hero Arts. Du hittar dom hos Kortmakaren!
Ha det bra!
Sara-SaGam

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela