Sara - SaGam

Well-papp + utmaning

Publicerad 2010-02-24 21:17:48 i Stämplat

På min och Marias resa till USA och CHA-mässan såg vi massa trender som är på G. En av de trender som kommer stort är att använda well-papp på sina kort och LO:s. Vi nappade förstås och här visar jag gjort ett kort med well-papp som bas. Stämplarna (syns kanske dåligt, men det finns en textbakgrundstämpel bakom blommorna) jag har använt är nyheter från Hero Arts.  Både stämplarna och well-papp hittar du hos Kortmakaren!

Ska se om inte kvällen resulterar i något mer. I så fall lägger jag till det senare.Utmaning!
Jag utmanar dig att skapa något med well-papp. Skriv en kommentar i detta inlägg och lämna en länk så jag kan hitta ditt alster. Sprid gärna utmaningen till fler. Jag lottar ut 3 "godispåsar" bland er som bidrar!  Deadline är den 1 mars. Hoppas många vill vara med!

Inköpen från USA
Höll på att glömma att jag hade ett foto kvar av de sista inköpen från USA. Sen får det räcka. Nu kommer det inte mer...tror jag...Ha en fortsatt bra vecka!
Sara-SaGam

Nya stämplar och fler bakgrunder

Publicerad 2010-02-21 23:04:50 i Stämplat

När jag är igång och gör bakgrunder gör jag alltid fler än vad jag för tillfället behöver. När man ändå är i full fart och kladdar... Det gör att jag har många goa bakgrunder att ta fram när jag vill montera lite kort.

Har lagt upp ännu fler stämplar till försäljning påoch köper en del också. Köpte två av MiaS och gjorde kort med dom i natt när maken tittade på OS. Tänker att jag kompletterar korten med namn eller grattis eller så när jag vet vilka mottagarna blir. I morgon är det måndag! Hoppas du får en trevlig vecka!
Sara-SaGam

Fler bakgrunder

Publicerad 2010-02-20 18:01:41 i Stämpeltekniker

På mina kort med egenhändigt gjorda bakgrunder finns inte ett spår av köpt mönstrat papper. Visst finns det många fina mönstrade papper, men jag gillar kort där man gjort bakgrunden själv.


Vilket kort är din favorit och varför? Vore kul att få veta!
Stämpla på!
Sara-SaGam

Teknik-kurs

Publicerad 2010-02-18 23:01:27 i Stämpeltekniker

Som den pedagog jag är tycker jag att det är fantastiskt roligt att hålla kurs. Har under flera års tid åt olika företag i stämpel/scrapbook-branschen hållit kurser av olika slag. Så inspirerande och roligt!

I går kväll höll jag kurs hos Kortmakaren. Det är liksom där jag har landat nu ;-). Det var Teknik-kurs och deltagarna fick lära sig fyra olika bakgrundstekniker. Fyra timmar gick fort och vi hade väldigt roligt. Korten som inspirerade vill jag visa er här, men bara några i taget...

TIPS!
Finns platser kvar till teknikurserna den 16/3 och 13/4. Kika HÄR!

Det kommer mera!
Sara-SaGam

Reflection Technique - Spegelbilder

Publicerad 2010-02-17 23:51:09 i Stämpeltekniker

Har testat en teknik som legat i min "att prova på någon gång"-hög. Handlar om att stämpla spegelbilder.

Gör så här:
1. Stämpla ditt motiv på ett stort papper (ska ju få plats med motivet en gång till nedanför) med färgad dyna. Lägg åt sidan en stund.
2. Stämpla motivet på OH-plast med en svart pigmentdyna.
3. Ta fram ditt färgglada motiv och vänd på OH-plasten så den sidan som har färg på sig är nedåt. Lägg ner OH-plasten på papperet rakt under ditt färgglada motiv så att det blir en spegelbild.
4. Gnugga försiktigt på OH-plasten så den svarta färgen förs över till papperet.
5. Klart!Ha det gott!
Sara-SaGam

Utrensning

Publicerad 2010-02-16 22:54:19 i Smått & Gott

Så mycket gummi jag har som bara ligger. Dags att rensa. Nu ligger det till försäljning på  Tack Micke och gänget!

/Sara-SaGam

Grannpyssel och ny banner

Publicerad 2010-02-14 20:52:28 i Stämplat

För ett par år sedan när vi flyttade hit till villaområdet i Floda hade jag två trogna kunder som beställde kort av mig titt som tätt. Härligt att någon gillar vad man gör och skönt att tjäna en liten slant ibland. Nu har det gått över...
Nu har de två trogna kunderna i mina grannfruar börjat göra kort och scrappa också. Titt som tätt knör vi in oss i mitt pysselrum och skapar och pratar tillsammans. Ett par timmar i eftermiddag blev det en grannpysselstund och jag fick visa allt fint jag köpt i USA. Pysslat blev det också faktiskt. En välkomsthälsning till lilla V som lång på pläden på golvet under hela pysselstunden och ett KO-kort. Båda går som bidrag till födelsedagskalaset hos Inkywings.

I morgon är det måndag igen. En ny vecka full av nya möjligheter!
Sara-SaGam

Här kommer en ny banner. Fick sån lust att göra om lite...Lite mer från USA

Publicerad 2010-02-13 22:00:00 i Stämplat

Så var det första bortplockat och insorterat på plats. Lite av det har jag använt, mycket är kvar. Ny laddning uppe på bordet och här ser ni lite till av det jag handlat på min härliga USA-resa. Handbagaget blev väldigt tungt med allt papper, men det var det värt. Riktiga fynd-priser!Har gjort två bidrag än så länge till Inkywings-födelsedags-kalas. Ett med distressruta och ett i form av ett hjärta. Perfekt i tiden! Hoppas morgondagen ger mig tid att göra ett par utmaingar till...

Ha en härlig alla hjärtans dag tillsammans med de du älskar. Och ta tillfället i akt att posta hjärtekort till några vänner. Det ska jag göra. Det brukar bli mycket uppskattat.
Sara-SaGam

Hello Kitty

Publicerad 2010-02-11 23:37:30 i Scrappat

Mest känd som en söt liten figur som fanns redan på min tid. Nu finns denna lilla katt överallt. L har den på pennor, klistermärken, skolpärmen, som godisbehållare, på byxbaken med mera. L gillar Hello Kitty och samlar på den lilla figur. Och vad gör man inte som mamma. Dröjde inte länge efter det att Sizzix släppte Hello Kitty-dies innan jag hade införskaffat 5 stycken ur den serien... Dom har legat länge, men så kom tillfället. En ATC-swap på Scrappiz fick mig att sätta fart. Ska bli väldigt roligt att se vad mina med-swap:are hittat på. 

I kväll har det blivit 9 stycken olika små kort med den berömda lilla figuren på. Gissar att L i morgon bitti när hon vaknar vill behålla alla, men detta är mammas pyssel. Kanske är det så att vi får sitta ner tillsammans under helgen med lite Hello Kitty-dies.Hello!
Sara-SaGam

Inkywings 10år

Publicerad 2010-02-10 23:38:41 i Stämplat

Eftersom det är 10 års-jubileum hos Lisa-Inkywings nu blir det så extra tydligt att jag har hållit på med den här hobbyn väldigt länge. 10 år närmasre bestämt. Lisa var den allra första stämpeltjejen jag stötte på och jag är glad åt att jag får ha henne bland mina vänner. Jag firar gärna Inkywings-födelsedags-kalas med Lisa och co på deras utmaningsforum. Ikväll har jag gjort 2 bidrag, men jag vet inte om jag får visa dom här ännu.

I stället visar jag ett härligt blått kort med stämplar från Hero Arts. Just nu är det mycket HA för min del och idag har jag på jobbet fått reda på att ordern Kortmakaren lagt hos dom är redo att skeppas över Atlanten. Väntar mycket smaskigt!Visst är bården en läcker stämpel? Det finns flera i ett helt clearstampset.
Må gott och säg gärna hej innan du lämnar efter ditt besök här hos mig!
Sara-SaGam

Lite av det jag inhandlat i USA...

Publicerad 2010-02-09 20:15:48 i Stämplat

Eftersom en veckas skidåkning kom emellan har jag ännu inte egentligen tittat genom allt jag handlade med mig hem från USA. Idag la jag fram en del av det på ett bord för att fota. Hoppsan, det var en del och det känns kul att visa.Ska packa undan detta och lägga upp nästa omgång så blir det lite mer att kika på en annan dag.

Ett kort som är superliftat av eleocharis kommer här. Susanne inspirerar mig med rena härliga välkomponerade kort i underbara färger. Tack! Fick användning för både ny bakgrundstämpel och gamla fjärilar från Hero Arts.Må så gott! Ska ta mig en forumsväng senare i kväll när barnen lagt sig. Kanske ses vi där!?
Sara-SaGam

Hemma igen + Tyg/textil

Publicerad 2010-02-07 17:34:59 i Stämplat

Efter en fantastisk vecka i värmens (+20) Los Angeles direkt vidare till kylans (-22) Trysil med underbar vinter och skidåkning är jag nu hemma. Dagen idag har gått åt till städa/tvätta och andra sådana där roliga måsten, men det känns hur som helst skönt att vara tillbaks i Floda igen. I USA omgavs jag med pysselsaker och hade massor med mig hem. I Norge såg jag inte något pyssligt så långt ögat nådde. Tarmen suger. Jag har ännu inte packat upp allt jag inhandlade "over there". Ska bli skönt att landa hemma och komma igång.

Några av de bästa mötena jag/vi gjorde i USA var med tjejerna (och mannen) från Hero Arts. De inspirerade oss med härliga make and takes och hade mycket färdiggjord inspiration uppsatt på väggarna. Många av mina första stämplar kom från Hero Arts. Jag har alltid gillat dom och just nu tycker jag att de är super.

Mitt bidrag till månadens utmaning  (Tema: tyg/textil) blir med en ny stämpel från Hero Arts. Tänkte direkt på min spets stämpel när jag läste utmainingen och konstaterade att det inte var nödvändigt att det var riktigt tyg man skulle använda. Bakgrunden har jag gjort på glossypapper med distressrefiller. Spetsen är stämplad och embossad med rosa embossingpulver.I morgon är det måndag. Vardagen är åter. Hoppas vi ses igen snart. Lämna gärna en kommentar när du kikat hit;-).
Sara-SaGam

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela