Sara - SaGam

Acrylic Smash

Publicerad 2009-12-28 23:36:42 i Stämpeltekniker

Ännu en gång blev det som det så många gånger blir i mitt skapande. Jag börjar med en teknik jag ska testa. Tar fram saker jag vill ha, dvs papper och stämplar till att börja med. Kanske någon skiss. Så gör jag enligt konstens regler och följer tillvägagångssättet ganska strikt från början. Men någonstans på vägen händer det...den där tekniken/skissen blev till något helt annat.
Den här gången skulle jag stämpla på OH-plast och färga in med akrylfärg. Riktigt kladdigt och gott. Har gjort någon variant av det förr, men nu ville jag testa detta. Men nej, det slutade med något helt annat. Ingen "acrylic smash" (jo, faktiskt den lilla mittbiten i blomman!), men väl ett 3D-julkort med mina helt nya bokstavstämplar från Hero Arts tillsammans med snöflingor på OH-plast.Julen är över och kortet har förhoppningsvis kommit fram till sin mottagare. Funderar på om jag skulle ta och fortsätta med julkortproduktion nu. Julstämningen håller i sig, barnen och P har jullov, nejlikorna luktar fortfarande från apelsinerna, på radion spelas julmusik, chokladasken är ännu inte helt uppäten och adventsljusstakarna lyser upp tillvaron. Det är kanske nu jag ska skapa 2010 års julkort...

Må gott och njut av tiden-det är livet!
Sara

Felted Cardstock

Publicerad 2009-12-26 14:34:12 i Stämpeltekniker

En ny grej för mig att testa och lätt som en plätt. Felted cardstock heter den och det går ut på att man smälter fast en servett på cardstock med hjälp av plastfolie. Sedan använder man den som ett vanligt papper fast det blir med känslan av tyg. När jag försökte mig på att använda Cracklepaint på servett krullade det sig när den torkade, men jag tyckte det blev bra ändå.Ha en skön Annandag Jul!
Sara

Några Julreflektioner och Mellandagsrea

Publicerad 2009-12-25 13:04:22 i Smått & Gott

I mitt "gamla liv" som klasslärare hade jag en välbehövlig ledighet flera veckor runt julen. Det fanns liksom inte något jobb i tanken och alla elever var hemma hos de sina som hade fullt ansvar då. På senare år i Resursteamet i Lerums kommun mötte jag flera ungdomar som på olika sätt har det trassligt i livet. Mina tankar går till dom också den här julen. Jag hoppas så att dom har haft/har det bra. Julen är en jobbig tid för många...

När vi planerade årets julledighet på jobbet hade jag det inte helt lätt med vilka dagar som jag skulle jobba och vilka jag skulle vara ledig. Är ju vann att inte jobba alls dessa veckor. Tina skrev en stor lapp till mig så nu tror jag att jag har koll. Dagarna före jul blev min ledighet tillsammans med familjen. Ett skönt sätt att ladda för julafton och njuta av juleljus och vila. För första gången i mitt liv ska jag jobba i mellandagarna! Och vilka mellandagar det ska bli. Kortmakaren har REA och det är verkligen kul! 30% i web-shopen och 50% i butiken i Floda! Hoppas vi ses!

Fotot i inlägget blir julkortet vi tog på jobbet. Maria, jag, Tina, Anita, Towe å Tomas så klart!!Nu ska jag städa undan julkortstillverkningen på pysselbordet och ta mig an de nyheter som just innan jul kom från Hero Arts:-)

God fortsättning!
Sara

ps. Sa jag att tomten gav mig och maken en kamera? Canon EOS 500D. Puss på tomten! ds.

Stämpla på ljus

Publicerad 2009-12-22 08:58:55 i Stämpeltekniker

Att stämpla på ljus var en av de första lite udda sakerna jag testade när denna hobbyn fortfarande låg i sin vagga. Närmare bestämt på Sveriges första Scrapträff/mässa hos Lisa-Inkywings i lilla Rälta, Dalarna, sommaren 2001. Vi var ett glatt gäng som träffades för att stämpla och vi testade på olika saker riktigt friskt. Att stämpla på ljus var en av de sakerna.Så här går man till väga:
Stämpla med en valfri dyna (jag har använt Adirondacks Espresso Dye ink) på en vit servett.
Klipp ut det du stämplat så nära motivet som möjligt.
Dra av de lager av servetten du inte stämplat färg på. Det ska bara vara ett lager kvar.
Lägg servetten på ljuset där du vill att motivet ska hamna.
Vira ett bakplåtspapper hårt runt ljuset och håll det så.
Värm med embossingpistol öve rmotivet. Du ser genom bakplåtspapperet när motivet börjar smälta in i ljuset.
Värm inte för länge för då smälter ljuset och blir bubbligt.
Ta bort bakplåtspapperet och kika efter om det ser bra ut. Ser du spår av servetten kan du värma lite till.Sen kan man dekorera ljuset med lite snöre och annat. Som alla vet lämnar man aldrig ett brinnande ljus obevakat och det gäller verkligen ett ljus man stämplat på eftersom det är en bit servettpapper som sitter fast på ljuset. Så var försiktig och tala om det för den personen du ger bort ett ljus som du stämplat på till.

Tänd ett ljus i mörker vintertid!
Sara

Sex - 6, tolv - 12 & elva - 11!

Publicerad 2009-12-20 21:21:44 i Smått & Gott

Julbord, julstök och annat kom mellan min onsdagskväll och alla andra dagar då jag skulle få fram vinnaren i min lilla julklappsutdelning. Men den som väntar på något gott. Som plåster på såren för er som väntat lottar jag fram 3 stycken som får varsin julklapp!

Klapp 1: Nummer 6 blev siffran som random.org plockade fram först när jag gick in för att få fram en vinnare ev min lilla julklapp. Grattis Emelie!

Postat av: Emelie
Först kommer fina kantstansar och på andra plats helt klart spellbinders, de är ju så användbara.
Fina saker du skapar!
/Emelie
2009-12-14 @ 13:18:38

Klapp 2: Nästa blev nummer 12. Grattis Eva J!

Postat av: Eva J
Jag har fått storhetsvansinne (?) och önskat mig en Gazelle (Bosskut). Misstänker eventuellt att även Tomten kanske tycker att den är lite dyr...
/Eva
2009-12-16 @ 16:20:22

Klapp 3: Sista klappen för i år blev nummer 11. Grattis Hegu!

Postat av: Hegu
Högst upp på min önskelista denna jul står en Slice från Making Memories. Jag har sett så mycket fint man kan göra med den maskinen och jag tror att den skulle passa mig bra. Jag älskar ju min Reva men denna skulle vara ett bra komplement!
Jag har mailat till tomten så vi får väl se vad han har med sig i säcken...:)
God Jul!
Helen
2009-12-15 @ 21:55:45
URL:
http://helenskreativarum.blogspot.com

Nu hoppas jag att ni mailar mig era adresser snart så klappen hinner fram i tid!
sara snabel-a gamborn.com

Vi hörs och ses! Ikväll ska jag ordna de sista julkorten. Har inte postat några än...
Sara

På önskelistan!?

Publicerad 2009-12-13 21:46:39 i Stämplat

På Kortmakarmaran i november gjorde jag ett kort jag inte visat än. Det var Sari som inspirerade till att göra "Spellbinderskort". Hon hade vevat och vevat och vevat och jag gjorde det samma ett par gånger och skapade ett annorlunda kort. Det är ett ganska litet kort, men jag gillar denna idé mycket. Så högst upp på min önskelista inför julen står Spellbinder-dies! Bara så tomten vet...

Vad har du högst på din stämpel- & scrapbook-önskelista inför julen? Bland er som svarar på det med en kommentar i detta inlägg senast onsdag 16/12 kl.21.00 lottar jag ut en pysslig julklapp (eller flera)!

Du behöver inte länka hit från din blogg om du inte vill, men om du gör det kanske fler kommer med och ju fler som är med ju fler julklappar lottar jag ut;-)

Ha en härlig vecka! Njut av tiden! Hoppas du vill vara med i min utlottning!
Sara

Ännu en ...

Publicerad 2009-12-09 20:52:41 i Stämplat

Ännu en kortvikning!
Tina kom till jobbet häromdagen och hade förberett sig för kursen i kortvikning som hon skuklle ha på kvällen. Hon hade testat på en vikning som jag inte hade gjort, jag som ändå vikt ganska många kort det senaste. Jag blev inspirerad och kvällen gick åt att göra ett kort efter Tinas "mall". Jag gjorde inget "rent", stilrent, kort utan rev lite kanter och färgade in för fulla muggar. Kladdig om fingrarna som vanligt. Men nöjd och glad!


Nu åter till julkortstillverkningen. Dom ska ju vara postade snart dom där...
Tack för att du tittar hit. Lämna gärna ett avtryck!
Sara

Värmeljuskort

Publicerad 2009-12-07 11:07:52 i Stämpeltekniker

En av texterna på Kortmakarens julplatta "Sirlig jul" handlar om att tända ljus. Vad passar då bättre än att göra ett kort där det finns plats för medföljande värmeljus. Sagt och gjort. Jag läste på lite överallt på nätet tex. HÄR. Eller ja, läste just där kanske jag inte gjorde, men tittade... Såg såklart att man kan fästa en tändsticksask också. Kanske smart.

Jag har fått lite dille på att vika kort på olika sätt. Har några fler på lager att visa er och hoppas inspirera.

Idag glädjs jag åt C & S lilla tjej som föddes för ett par timmar sedan. Nu har de triss i damer! Grattis!
Sara

Julen 2009:s banner

Publicerad 2009-12-02 22:41:10 i Stämplat

Så blev det då lite juligt här i bloggen hos mig också. Inser att det bara är några veckor tills jag får göra om igen och hitta en banner som blir mer vintrig och räcker ett par månader längre i alla fall. Nu till jul blev det Tomas springer efter Renkotten och en text från Inkido som jag kommer använda på många av mina julkort.Letar febrilt efter årets julkort på barnen bland alla foton i datorn från sommaren/hösten i år, men det blir nog till att få ta ett nytt foto i morgon...

Må gott och skriv gärna hej när du är här så jag vet att du varit här!

Sara

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela