Sara - SaGam

Prickig påsk!

Publicerad 2011-03-31 09:00:00 i Stämplat

En av min absoluta påskfavoriter är stämpeln Inslaget Påskägg. Den finns i en stor och en liten variant och de är perfekta att kombinera. Det har jag gjort på båda de kort jag visar idag.

På det första kortet har jag stämplat Inslaget Påskägg Mini med tre olika distressdynor huller om buller som en bakgrund. Jag har färgat in kanterna med Ink Blending Tool för att få lite djup. Den vita spetsen har jag färgat in genom att först dra distressdyna över och sedan spraya lätt med vatten. När spetsen torkat monterade jag den på kortet och på den det stora påskägget som är gjort på samma sätt som bakgrunden.På dagens andra kort har jag stämplat och färglagt äggen i stället. De fick samma färg som det härligt prickiga bandet. Den påskgula wellpappen blir basen jag monterar allt på. Äggen är fästa med 3D-kuddar.Stämplar:
Inslaget påskägg, stort och mini - Kortmakaren
Glad Påsk - Kortmakaren

Det skulle vara roligt att få se era påskkort. Lämna gärna kommentar med länk!
Sara-SaGam

Ny-gammal stämpel

Publicerad 2011-03-29 10:19:33 i Utmaningar

Håller som bäst på att skapa lite påskkort åt Kortmakaren. Dessa visar jag så småningom, men ännu är de lite hemliga. Idag får ni i stället se mitt bidrag till Arkivets mars-skiss. Jag har använt två nya stämplar som jag köpt på loppis tillsammans med en regnbågsdyna jag haft länge, men sällan använt.På tal om loppis så vill jag säga stort tack till Yvonne och Ingrid/Inola som var med och arrangerade stämpel- och scraploppis i söndags här i Göteborg. Stort tack också till alla som kom för att fynda. Höstens loppis ligger redan i startgroparna...

Idag öser regnet ner. Det var längesedan det regnade!
Sara-SaGam

Tävling hos KORTMAKAREN

Publicerad 2011-03-25 15:16:37 i Utmaningar

Nu är det dags för en tävling hos Kortmakaren!

Den här gången blir det en inspirationsutmaning! Vi vill att du inspireras av det här kortet som vår designer Maria har gjort och gör ett eget kort. Du måste använda minst stämpel av Kortmakarens egen design eller från Hero Arts på ditt kort.

Kortmakaren utser en vinnare och lottar fram en vinnare. Båda får välja varsin stämpel / stämpelset från Hero Arts av dem som finns i Kortmakarens sortiment.

Mer information om tävlingen kan du läsa i Kortmakarens blogg HÄR!
Hoppas många vill vara med och tävla!
Sara-SaGam

Loppis på SÖNDAG!

Publicerad 2011-03-21 21:45:25 i Smått & Gott

Loppis med stämpel- och scrapbookingtema

Söndagen den 27 mars kl 11-14

Föreningen Nordens lokaler,
Viktoriagatan 15E, Göteborg

 Man samlar lätt på sig mycket material i den här hobbyn …

Vi är några pysselmänniskor som rensat ut förråden med sådant som
vi tröttnat på eller av någon anledning inte har använt.

 Här kan du fynda stämplar och tillbehör – både nytt och begagnat!

 Välkommen!

 Yvonne - Sara - Ingrid

18-årsparty

Publicerad 2011-03-17 21:20:14 i Smått & Gott

Fredag kväll är det dags för party. Linnéa ska på 18-fest för två klasskompisar. Vi har en stooor kasse med presenter som man kan välja och vraka bland när det är dags att slå in paket, men idag är det inget som riktigt passar. "Det är för barnsliga grejer" heter det. Så kommer då den gamla fiskelådan med smyckesdelarna fram och L funderar och väljer och bestämmer sig och ändrar sig och så till slut vet hon. Namnhalsband med extra hängen på till S och J. Jag gör det så gärna. Gissar, och hoppas, att det blir en uppskattad present.Hoppas det blir ett roligt party!
Sara-SaGam

Blommor

Publicerad 2011-03-14 20:59:53 i Stämplat

Blommor! Egengjorda och köpta, i olika storlekar och av olika material. Idag är det inte många kort man ser i bloggar som inte har blommor på sig. I en blogg hittade jag en utmaning som handlade om att skapa ett alster med minst 3 blommor på. Vet inte om det innefattade stämplade blommor, men hur som helst stämplade jag. Har flera lådor med "färdiga" blommor, men det är verkligen i perioder jag använder dessa blomster. Och andra gör inte ett kort utan att sätta blommor på. Tänk vad härligt att det är olika! Tiden för utmaningen har tagit slut och jag missade deadline för att skicka in, men utmanades gjorde jag och mitt bidrag får ni se här:Blåsippan - ? (tacksam för hjälp!)
Text - Inkido


Var med på en utmaning på stämpelsnack med ett bokmärke och vann! Tack Inkywings för vinsten!!

Fler utmaningar att tipsa om?
Sara-SaGam

"Blomsterranka"

Publicerad 2011-03-13 09:20:00 i Stämplat

Silikonstämplarna "Blomsterranka" passar utmärkt att stämpla med utan att färglägga. Det är ganska enkelt, kan gå snabbt och blir olika resultat beroende på hur man använder dynorna. Silikonstämplarna fäster direkt på akrylkloss och man kan forma de lite som man vill. De är lätta att göra rent efter användning.På det gröna grattiskortet har jag använt några strån och stämplat med en härligt grön dyna. Jag har färgat in stämplarna mellan varje stämpling och det ger ett färgstarkt intryck. På kortstommen stämplade jag Friend Definition. Den lilla Grattis 3 är fäst på 3D-kuddar för effekt. Som extra detalj på kortet finns bandet Scalloped Trim.Att stämpla egna bakgrunder är kul tycker jag och här har jag använt "crea diem" från arket "Sirlig vår". På den har jag stämplat strån från "Blomsterranka". Dynan är nästan helt svart, men det blir en snygg matchande grå nyans när jag stämplar flera gånger utan att färga in stämpeln mellan gångerna.

Friend definition - Hero Arts
"Blomsterranka", Grattis 3 liten och "crea diem" - Kortmakaren
Band från Kortmakaren

Stämplarna från arket "Blomsterranka" går att variera i det oändliga och det tycker jag är roligt!
Sara-SaGam

Jaanas skiss

Publicerad 2011-03-10 21:43:36 i Utmaningar

Det blev Jaanas skiss hos Stämpelkällan som blev min nästa utmaning. Tack för tipset Jaana! Jag tog fram raden med påskfåglar och satte igång och klippte masker. Gillar att jobba med ett kort på det här viset.

Del av processen:


Färdiga kortet:


Moln - Kortmakaren
Sol -Inkywings
Höna med kycklingar - Stämpelkällan
Gräs - Magnolia

Brukar inte skicka påskkort, men detta kan väl passa som en vårhälsning också?
Sara-SaGam

Textfavorit!

Publicerad 2011-03-07 20:16:00 i Stämplat

Behövs inte sägas så mycket tror jag. Gillar texten massor!Swirl - "Blomsterranka", Viva Decor/Kortmakaren
"Friend definition" och texten "be yourself..." - Hero Arts

"Häftat band" är utmaningen hos Pysselmyran denna vecka. Mitt bidrag har ni just sett. Någon som har tips på andra utmaningar? Är lite sugen på att utmanas!
Sara-SaGam

Variant av resist-teknik

Publicerad 2011-03-07 08:35:00 i Stämpeltekniker

Jag har under alla mina stämpelår alltid tyckt att det varit kul att testa olika tekniker. En hel del av det jag testat finns på min hemsida SaGam design. Du är välkommen dit såklart. Kanske hittar du något nytt att testa eller så gör du som jag ibland. Hamnar där och väcker något gammalt till liv ;-)

Dagens kort har jag gjort med en variant av resist-teknik som jag ska förklara enkelt här:
1. Stämpla motivet/motiven på vitt papper och embossa med klart embossingpulver. Jag tycker det blir bäst om papperet har lite struktur i sig.
2. Använd en Ink Blending Tool och färga in hela papperet i den färg du vill ha. Jag har använt gröna nyanser av distressdynor.
3. Färgen fastnar inte på det du embossat så det vita motivet fram träder. Om någon överflödsfärg finns kvar på motivet kan du lätt torka av det med lite mjukt papper."Blomsterranka"/Viva Decor - Kortmakaren

Hoppas du vågar testa tekniken och fråga gärna om du undrar något!
Sara-SaGam

Loppis 27 mars

Publicerad 2011-03-06 20:38:24 i Smått & Gott

Nu är det dags igen!

Loppis med stämpel- och scrapbooking-tema i GÖTEBORG

Söndagen den 27 mars kl 11-14

Man samlar lätt på sig mycket material genom åren och visst finns det grejer du sällan eller aldrig använder? Stämplar som verkade så kul när du köpte dem, men som sedan blivit liggande? Stora förpackningar med blommor, eyelets eller brads som du bara kommer att använda en bråkdel av och som du hellre kan dela upp och sälja hälften av till någon annan? Papper i massor, hela ark eller spillbitar, som ligger och samlar damm? Band och garner? QK-dies som du inte använder? Andra hobbytillbehör som du tröttnat på eller kanske bara vill byta mot något annat?

Nu har du chansen att träffa likasinnade hobbyfantaster och sälja grejer som du inte behöver, nytt eller begagnat!

Söndagen den 27 mars kl 11-14 anordnar vi en loppis i all enkelhet. Vi håller till i Föreningen Nordens lokaler på Viktoriagatan 15 E i centrala Göteborg. Begränsat antal deltagare, först till kvarn ...

Loppisförsäljningen görs av privatpersoner, inga företag är inblandade. Det är smidigast om allt är förpackat och prismärkt i förväg och köparna betalar direkt till respektive säljare. Det kostar 100 kr/bord och bordshyran går till Föreningen Norden.

Är du intresserad av att vara med och sälja - anmäl dig till yvonne[snabel-a]ynhd.se senast den 15 mars.

Och du som är nyfiken och vill komma och fynda behöver bara dyka upp den 27 mars.

Välkommen!

Yvonne - Sara - Ingrid

Bokmärke - Paper Clip

Publicerad 2011-03-04 19:11:55 i Utmaningar

En av de saker jag gör i perioder är att läsa. Ja, tidningar, barns texter och annat yrkesrelaterat läser jag ju så klart, men jag menar skönlitteratur för mitt eget höga nöjes skull. När det gick över i år 2011 "lovade" jag mig själv att jag skulle läsa mer i år. Än så länge går det ganska bra faktiskt och några böcker har redan passerat. En utmaning på Stämpelsnack passade utmärkt för mig att haka på. Jag fick inspiration och tillvägagångssätt på Splitcoaststampers. Det är en källa att gräva tekniker ur!Litet löv - Kortmakaren
Apples - A stamp in the hand

Boken just nu: "När jag fyller 40 ska jag vara snygg rik lycklig och yngre" av Gunilla Bergensten

Trevlig helg!
Sara-SaGam

Tomas!

Publicerad 2011-03-03 12:02:00 i Stämplat

Hösten 2008 flyttade Tomas in hos Kortmakaren. I samma veva som jag gjorde det. Vi har liksom hängt ihop :-) Från början fanns han i 15 olika skepnader sedan har jag fått äran att vara med och processa fram honom i några varianter till. Tomas lever inte bara vid jul utan finns året runt. Tomas blommar är ett bevis på det. Med murgröna runt luvan med blomma på toppen och ett fång av blomster i handen så är han redo för våren och sommaren!

Huller om buller bakgrund med Tomas blomma blir stommen på korten som går i olika färgställningar. Linnéa gillar blått, grönt och cerise, medan min favorit går i rött, gult och orange. Att stämpla i svart och sätta svarta fotomattor är snyggt tycker jag. Stilrent på något sätt ;-)Tomas blommar - Kortmakaren
Tomas blomma - Kortmakaren

Mars = vårmånad! ... eller ?
Sara-SaGam

Ny banner piggar upp + Vem blir 25 000?

Publicerad 2011-03-01 22:09:15 i Stämplat

Så kände jag då att det bruna, mörka behövde lite hjälp med att vika undan. Våren är på väg och med den kommer färger och livet tillbaka till naturen och många av oss människor. Det blev en ny, lite mer "vårig", banner så här i starten på första vårmånaden - Mars!Jag har använt chalk-dynorna från Hero Arts - Hero Hues. Tyvärr var den dynan som heter Iris inte lila som den skulle utan rosa. Fick snabbt och lät komplettera med en superlila Adirondack pigmentdyna. Tur att det finns lite att välja på...

Bokstäverna står som de flesta av er säkert vet för Sara Gamborn. Jag har använt loppisfyndade rubons i typsnitten Blossom.

Stämplar från arket "Blomsterranka" (Viva Decor) - Kortmakaren

Snart 25000 besökare på min blogg. Är det du som är den 25000:e? Maila skärmdump till sara(snabela)gamborn.com med din adress så skickar jag en liten "godispåse"!

P.S Jaana. Jag har inte glömt dig! D.S

Håll tummarna för att våren kommer snart. Nu har jag hjälpt den lite på väg hoppas jag!
Sara-SaGam

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela