Sara - SaGam

Trappstegskort med beskrivning

Publicerad 2010-07-31 13:25:45 i Stämpeltekniker

Pysselvädret är perfekt. Lite lagom halvgrått. Håller på att organisera om för fullt bland alla mina omonterade stämplar. Ska sortera ut lite som jag inte använt på väldigt länge och sälja tänkte jag. De jag inte tidigare använt monterar jag på foam, stämplar upp i stämpelpärmen, noterar i excelark och tycker det är kul! Så mycket färdiga alster blir det inte, men jag visar gärna ett Trappstegskort som jag gjort tidigare. Har hållit kortvikningskurser och detta var en av vikningarna.

Kikade runt på nätet och såg lite varstans hur andra gjort (Tack alla!). Samlade kunskaperna och gjorde min egen beskriving. Varsågoda!

  1. CS 10,5” x 5”
  2. Biga 1,25” Detta blir främst på kortet.
  3. Biga 8,25” Detta blir ”baksidan”.
  4. Skär mellan de bigande strecken där du tycker det passar.
  5. Ha kortet framför dig som du ska titta på det när det är klart. Biga den högra delen på 2,5”.
  6. Biga den högra delen på 4,25”
  7. Biga den högra delen på 6”.
  8. Biga den vänstra delen på 5,25”
  9. Vik längs med bigningarna.
  10. Dekorera!Må gott! Var kreativ!
Sara-SaGam

Sommar och sol!

Publicerad 2010-07-20 12:47:25 i Stämplat

Nu skiner solen. Sommaren är underbar och jag njuter av ledighet tillsammans med familjen. Skriver lite sommarkort och ska skicka till några vänner. De ljusa kvällarna sitter jag vid pysselbordet, skapar och lyssnar på Sommar i P1. Det finns så många kloka människor... Rekommenders varmt. Här hittar du arkivet.Ha det gott!
Sara-SaGam

Hittade texten...

Publicerad 2010-07-20 00:00:20 i Smått & Gott

Letade efter en text jag skrivit i datorn bland gamla dokument och se vad jag hittade. Texten som trycktes i The Rubberstamper när vi haft den första träffen/mässan i Rälta 2001. Kan inte låta bli att låta er läsa. Tänk att jag fick vara en av dom 15!"Extra! Extra! Read all about it:

From way up north comes the great news: Scandinavia has had it’s first stamping convention ever! Small, but oh, so significant!

The northern part of the hemisphere is farely new to the wonders of stamping. Sure enough, there are avid stampers, who have caught the bug from overseas. But they have felt so alone, and all by themselves.

– My neighbour and I have been stamping for more than ten years, but we honestly thought were the only ones, we did not know others as crazy as us, says Susie Solberg of Brumunddal, Norway. Susie is canadian by birth and norwegian by marriage, and discovered stamping through her canadian sister in law. – We had to buy all our stamps overseas, there were virtually no stamp stores in our country. You might be lucky and stumble across a  a few – and very expensive -  rubber stamps in speciality stores – but they were few and far between.

 But now things are happening.  Thanks to Elisabeth Lilja of InkyWings who formed the yahoogroup rubberstampsnack  last year the scattered stampers have found each other. Needless to say that rubberstampsnack has been a life saver! In just a few months the number of members grew from one to more than fifty, who share ideas, and tips, and of course keep each other up to date on where to buy stamps in Scandinavia.

At Midsummer Elisabeth invited rubberstampers to visit her in Rälta, Sweden, where she lives. Rälta is a small rural community of 80 people. Fifteen stampers came, from Norway and Sweden." 

Nu ska jag fortsätta leta efter det jag egentligen letade efter. Ha det gott!
Sara-SaGam

LO:s och vinnare i min lilla utmaning

Publicerad 2010-07-18 22:19:41 i Smått & Gott

Visar er gärna 2 LO:s jag gjort med papper ur samma serie. Blir lätt att jag scrappar om barnen (så också om T här) men jag vill gärna scrappa om mig och P också. Blev en LO om vikten av att ha givande fritidsysselsättningar...

Vinnare i min lilla utmaning
om att använda små stämplar till att stämpla eget bakgrundspapper blev Monica. Grattis! Maila din adress till mig på sara [snabela] gamborn.com så kommer ett litet paket så småningom. Monicas blogg hittar du här!


Dagens pysselprojekt

Publicerad 2010-07-13 21:56:23 i Stämplat

Ingrid med dotter har precis åkt hem. L och T håller fortfarande på att pyssla. Vi började eftermiddagen med att vika småkort och klippa i EZ-foam. Så mycket för roliga projekt att träffas och testa :-). Efter rabarberpajen blev det fart däremot.

Vi vek askar inspirerade av Susanne hos Kortmakaren, testade Gesso på motiv och gjorde kort, använde kaffefilter till blommor och gjorde blommor av klippt och virat papper med pärla i mitten. Det blev precis så som vi önskat oss. Att träffas och stämpla och dela med oss av olika tekniker. Mer sådant!Utmaning
Vill du var med i min utmaning? Du har tom. torsdag 15/7 på dig och hittar mer info HÄR!

Nu väntar kvällens sommarpratare. Vi hörs!
Sara-SaGam

Eget mönstrat papper

Publicerad 2010-07-10 21:22:27 i Stämplat

Jag tycker mycket om att använda små stämplar till mina kort. Jag stämplar dom huller om buller på ett stort papper. Färglägger ibland och använder sedan det papperet att skära ut lagom stora bitar av till att använda på kort. Då blir det ett egentillverkat mönstat papper. Av ett helt A4-ark blir det papper till många kort och jag sparar dom i en särskild "spillbit-av eget-papperslåda". Visar här två kort där jag använt fjärilen som liten stämpel att göra bakgrundspapperet av.

Utmaning:
Har du gjort något kort där du använt en liten stämpel (eller flera) att göra eget mönstrat papper med? Lämna gärna en kommentar i detta inlägg och länka till ditt alster så jag får se. Tycker om att inspireras av andra. Bland de som lämnar kommentar med länk senast torsdag (15/7) kl.23.59 lottar jag fram en vinnare som vinner några småstämplar från mig.

Ha en fortsatt trevlig helg!
Sara-SaGam

Midsommarutmaningar

Publicerad 2010-07-06 21:20:14 i Stämplat

Jag hade turen att vinna i en av utmaningarna på Svensk Scrapbookings Midsommarcrop. En utmaning av ett annorlunda slag. Kommentarsutmaningen. Man skulle kommentera alster i galleriet och de valde ut några som kommenterat. Jag kommenterar gärna och skriver mer än bara "fint kort" eller "gillar" eller så. Motiverar gärna vad det är som tilltalar mig med ett kort eller en LO. Kommenterar aldrig för att jag måste eller för sakens skull utan bara då jag verkligen tilltalas av något. Ser fram emot ett litet pris. TACK!

Vill gärna visa fler av de saker jag skapade för utmaningarna. Här kommer dom:Ha en bra kväll!
Sara-SaGam

10 år senare

Publicerad 2010-07-03 20:56:25 i Smått & Gott

Skön kväll i Rälta. Efter en otroligt varm och tropisk sommardag njuter vi nu av härlig grillmiddag på baksidan av Lisa och Kjells hus. Vi är 12 stycken som tagit in på "Hotell Kjell" och samsas tillsammans med familjen Nygårds om utrymmet i det mysiga lilla huset. Det har varit en varm och av den anledningen ansträngande dag på mässan och pysselträffen. Det berömda företaget i Insjön har sålt många bordsfläktar idag vill jag lova...

Det är för tionde året i rad som "Papperskraft" går av stapeln i Rälta och Leksand. Sommaren 2001 träffade jag Ingrid och Lisa för första gången och jag är så glad och tacksam att vi har blivit så goda vänner.

Nu väntar en trevlig kväll och sedan ännu en pysseldag i morgon.

Må gott!
Sara-SaGam

Blått till små killar

Publicerad 2010-07-01 18:49:07 i Stämplat

Fick en beställning på två bebiskort. Det skulle vara kort till två små killar och jag kan inte låta bli att tänka blått då. Varför känns det så "konstigt" att göra pojk-kort i rosa? Kanske får bli grönt och/eller gult nästa gång.

I morgon åker jag till Dalarna och Papperskraft. Pysselträff och mässa. Första gången var vi 15, undrar hur många besökare det blir till helgen? Om du ska dit  - kom gärna fram och säg hej!

Sara-SaGam

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela