Sara - SaGam

Jolly

Publicerad 2008-10-28 17:29:21 i Scrappat

Nu är det släppt, årets gift-set från Quickutz: Jolly! Kortmakaren säljer det naturligtvis. Det är bara att rusa. Det är en Limited edition vilket betyder att när dom är slut är dom slut. Vi har många, men ändå ett begränsat antal. Passar du på att förbeställa Jolly innan den 12/11 får du en QK-die på köpet.


Killen i inlägget nedan är Chrsi Mickelsen. Han arbetar för Quickutz i USA och kommer till vår nya butik i samband med invigningen där den 14 november! I Kortmakarens blogg har vi nu "QK-special" - kika dit minst en gång om dagen för nya inspirationsinlägg och erbjudanden!

Jag har haft glädjen att få hålla Jolly i min hand och skapat en del med det. Här kommer några LO:s och ett par kort jag har gjort:Må så gott! Och lämna gärna en kommentar så jag vet om du varit här.
Sara

Long time...

Publicerad 2008-10-27 14:31:18 i Smått & Gott

...no see..
Vi har fullt upp hos Kortmakaren just nu med förberedelser för vår flytt. Vi flyttar inte så långt - bara en trappa upp, men lokalen är mycket större och det ska bli så roligt! Förhoppningsvis är det bara ett par veckor kvar. Den 14/11 har vi en "happening" och den 15/11 är det dags för den första "Kortmakarmaran":

"Kortmakarmara 15/11
Nu inbjuder vi till den första "Kortmakarmaran"! Lördagen den 15/11 träffas vi hos oss i butiken för en kreativ dag tillsammans. Var och en tar med eget material att pyssla med. Det finns naturligtvis möjlighet att handla i butiken. Vi börjar kl. 10 och kör på fram till 22. Det kostar 300:-. Du betalar 150:- när du anmäler dig och resten när vi ses. För pengarna får du ett välkomstpaket (värde 150:-), möjlighet att låna våra verktyg, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagskaffe, frukt, godis och dricka. Under dagen kommer vi att ha olika utmaningar, tävlingar och lotteri. Fina priser utlovas! Dagens sponsorer är Penny Black, Fiskars, HeroArts, YouDo, Quickutz, Reprint och Kortmakaren. Då vi har begränsat antal platser var ute i god tid. Först till kvarn gäller!! Anmälan görs per mail eller tel 0302-36226."

När det gäller pysslandet så har jag haft glädjen att få prova Quickutz nya gift set "Jolly". Tina hade med sig det till oss när hon kom hem från sin resa från USA. Jag får inte visa några bilder än, men det blir helt klart en favorit för mig!

Väljer i stället att visa ett foto:


Ha en bra vecka!
Sara

Hero Arts

Publicerad 2008-10-19 21:00:45 i Stämplat

När jag började stämpla 2000 var ett av de företag jag köpte stämplar från Hero Arts. De hade en hel del då som jag gillade. Sen kom en period när jag inte alls tyckte att de serverade några goda stämplar direkt, men jag tycker att de kommit tillbaka riktigt bra nu! Gillar många av deras stämplar och utökar min samling...

Här kommer två kort jag gjort med stämplar från clearstampssetet "Birds & Branches". Borde säkert ha fotat en härligt solig dag, men jag har scannat nu i kväll och det blir lite suddigt för jag har 3D-effekt på korten. Ska fundera på det där med att fota i dagsljus i stället...Hoppas du inte lider av söndagsångest- det gör inte jag!
Ha en bra vecka!
Sara

Av bara farten...

Publicerad 2008-10-14 21:39:55 i Stämplat

I dag gick det snabbare att få ihop ett vattenfallskort. Kul och inte svårt, när man väl gjort det en gång. Har inte fotat vattenfallet för att visa er utan vill istället visa upp vad jag gjorde under Inkywings crop. Härliga utmaningar och resultat som jag är nöjd med.
1. Kort med maskningsteknik.

2.Höstkort

3. Teknikutmaning. Måste chalkat kanter, rivit kanter, stämpla eget bakgrundspapper, stämpla på någon dekoration, sätta fast något med häftklamrar.

4. Skapa efter skiss

5. Kortliften

6. Följ färgen + svart och vit

7. Begränsat skapande. Alla sorter men max 2 av varje; papper, stämplar, dekorationer, band.

8. Skaparutmaning. Måste finnas; band, 3 olika stämplar, en egentillverkad dekoration. Får inte finnas; blommor, knappar, scalloped kanter.

1 LO. Eget mönsterpapper


De två andra kortutmaningarna var Falsk akvarell och ett kort vilket som helst för World Card Making day. Det är mitt kärlekskort och snögubben ni sett i tidigare inlägg. Vilket av korten gillar du bäst och varför?

Nu väntar nya utmaningar!
/Sara

Vattenfallskort

Publicerad 2008-10-13 22:22:49 i Stämplat

Hej gamla vänner och nya bekanta!

Idag har jag knåpat ihop mitt första vattenfallskort. Hade ett lånat kort (Tack Mia!) med mig hem och mätte och kikade och härmade det kortet och till slut blev mitt eget klart. Tog något mer tid än det brukar ta för mig att göra ett kort, men så blev det ett avancerat kort också.I helgen blev det desto fler kort gjorda i den Crop som Lisa- Inkywings höll i. Det var kanonkul att vara med och göra massa utmaningar. Jag fick ihop 10 kort och 1 LO och kanske, om lotten vill, så vinner jag nåt pris. Hur som helst har jag en hel hög med härliga kort som jag kan skicka till någon!

Må gott!
Sara

5 årig bröllopsdag

Publicerad 2008-10-11 14:13:47 i Stämplat

har maken och jag idag. Kortet till honom var uppskattat. Förutom det ger vi varandra en kväll/natt/söndagsmorgon på tu man hand. Blir Göteborgsbesök och barnen lämnas till mormor. Någon film på bio och en god middag i kväll och nästan det bästa - frukost på stan i morgon förmiddag!Ha en go lördag!
Sara

Fredagskväll hos Gamborns

Publicerad 2008-10-10 22:06:17 i Stämplat

Strax efter 21 - L, T och P (!!) sover i soffan, S häller upp ett glas rött vin och sätter sig vid det där bordet som ger plats för skapande. Ett julkort till en av utmaningarna hos Inkywings Crop. Har planer för fler kort i huvudet, så vem vet..det kanske kommer ett till!Ha en skön kväll!
Sara

Ett pysselbord någonstans

Publicerad 2008-10-08 23:26:55 i Stämplat

Kom på mig själv tidigare i kväll att jag påpekade för Linnéa (snart 6 år) att hon hade massa saker i högar på sitt pysselbord och att det därför kan vara svårt att få plats att stämpla och greja. Sen vred jag mitt huvud några grader åt ett annat håll och vad hittade jag där?! Jo, mitt eget pysselbord någonstans under en väldigt massa saker. "Äpplet faller inte långt...", "Sådan mor, sådan ..." eller hur är det dom brukar säga. Hur som helst gjorde jag slag i saken när barnen hade somnat att städa. Det blev ett väldigt plockande och pillande och sorterande och faktiskt en LO och ett kort av bara farten. Jag hittade ju massa roliga saker på vägen genom högarna. Nu lyser det nästan tomt på mitt pysselbord och jag ser fram emot morgondagen då jag är ledig och ska ägna mig åt stämplingen hela dagen!Wilma med gran är en av Kortmakarens nyheter. Stämpeln är färglagd med distresser och uppiffad med glitterlim i julkulorna. Det svarta glossypapperet har jag haft i en embossing-die och dragit genom Cuttlebuggen. För att få fram det vita drog jag lätt med ett sandpapper över. God Jul-texten kommer från Kortmakaren.

Må gott! Och lämna gärna en liten kommentar så jag får veta att du varit här!
Sara

Några nya

Publicerad 2008-10-07 22:26:50 i Stämplat

..som vanligt en sen kvällsuppdatering av bloggen.

  

Tre kort med de goa aporna från Penny Black.

Må gott,
Sara

Kanelbullens dag!

Publicerad 2008-10-04 23:48:45 i Stämplat

Oj, vad trött jag är efter en lång och rolig dag. Började med att servera frukost åt mina nattgäster; Åsa, Susanne och Lisa som kommit till stan för att ställa ut på Papperskraft. Efter ett par timmar på vanliga jobbet tog jag tåget och gick på mässa. Så trevligt att träffa så många goda vänner sen flera år tillbaka. I kväll har vi suttit kring vårt köksbord och pysslat. Jag har naturligtvis gjort ett kanelbullekort! Gott! Jag älskar kanelbullar och har riktigt firat idag! Nu väntar sängen...Sov gott! Hoppas vi ses på mässa i morgon!
Sara

Fredag igen!

Publicerad 2008-10-03 19:30:48 i Stämplat

Påminns ofta över hur fort tiden rusar. Måndag fredag känns det som. I morgon jobbar jag i butiken (Kortmakaren) och har du vägarna förbi så välkommen!
Soffan väntar om en stund, men jag har ägnat nån timme åt att scanna lite kort som legat på hög sen den där scannern inte ville vara med. Ett par Halloweenkort med stämplar från Hero Arts och Kortmakaren. De små spökena har jag stämplat på krympplast. Rotade fram den ur gömmorna och ställde mig plötsligt frågande till varför jag inte använt krympplast på länge..

 

Må gott och glöm inte att stämpla lite i helgen!
Sara

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela