Sara - SaGam

Tags

Publicerad 2010-08-30 18:57:39 i Stämplat

Titt som tätt får jag ett ryck och tillverkar tags på löpande band. Tycker om formatet och gillar att det blir ett ganska litet projekt. Frågan är bara vad man ska ha dom till. Gissar att de till slut hamnar på något kort, runt en vinflaska, eller kanske blir det bokmärke av dom?! Här är tre tags i Tim Holtz-anda.Hur använder du tags du gjort? Jag tar gärna emot förslag på användningsområden.
Må gott!
Sara-SaGam

Rosigt rosa

Publicerad 2010-08-24 20:27:48 i Stämplat

Visar idag ett litet rosa kort till ny liten bebis. Som vanligt gillar jag att använda små stämplar och stämpla en bakgrund. Här har jag gjort det direkt på kortbasen. Den blommiga bakgrunden som var i brun ton på kortet i förra inlägget är här i rosarött. Bebisens rosiga kinder är gjorda med torrchalks. Jag använder alltid det till just kinder. Med en avklippt pensel fångar jag upp färg i chalken och sedan duttar jag på det där jag vill att det ska vara. Att penselstråna är lite ojämna och spretar åt lite olika håll är perfekt, då blir det diffusa kanter.Kortet kompletteras senare med namn, datum längd och vikt.

Hur gör du de rosiga kinderna? Jag tar gärna emot fler tips från er!

Må gott!
Sara-SaGam

Livstecken

Publicerad 2010-08-18 21:01:49 i Stämplat

Vad gäller pysslande det senaste har det varit ...inte. Omonterade stämplar ligger fortfarande i vägen på pysselbordet i väntan på att sorteras in. Vi har varit iväg till pappa i Stockholms skärgård och vardagen har kommit åter till vår familj. Sommaren är väl förhoppningsvis inte riktigt över än och jag önskar vi får njuta av härliga sommarkvällar ett tag till. Hösten är i antågande och med den det bruna! Jag gillar brunt. Köpte två nagellack häromdagen i två bruna nyanser. Mmmm!Höst för mig är härliga mustiga färger som jag gillar att skapa i. Vilken färg skapar du helst i? Vore kul att få veta.
Må gott!
Sara-SaGam

Diamantkort

Publicerad 2010-08-08 21:24:24 i Stämpeltekniker

Det blev några dagar med inlägg om diverse kortvikningar. Idag är det dags för diamantkortet. Som vanligt tackar jag alla som jag inspirerats av!Eftersom den här beskrivningen innefattar skisser och scannern inte är tillgänglig just nu så blir det ingen här. Istället hänvisar jag till denna sida.

Ha det gott!
Sara-SaGamDouble Slider Card med beskrivning

Publicerad 2010-08-05 22:50:52 i Stämpeltekniker

Fick en känsla av att ladda upp en annan typ av kortvikning med beskrivning. Ännu ett kort från en av mina kortvikningskurser. På Saris blogg hittade jag hennes video om hur hon gör korten. Satte igång och följa henne. Tack Sari! Saris video tillsammans med mina ord hoppas jag gör att du vågar att testa på. Det är ett kul och överraskande kort.

  1. 1 st. CS 8 x 24,8 cm. Basen.
  2. Biga 7,8 cm, 15,8 cm, och 23,8 cm.
  3. Vänd avigsidan upp. Håll remsan framför dig med den korta bigningen längst till vänster. Fäst en bit plast från en prasselpåse runt den delen som är längst till vänster. Fäst den stramt, men inte så hårt att papperet böjer sig.  Tejpa inte fast den på CS utan tejpa plasten i sig själv. Låt inte plastremsan gå omlott mer än vad som behövs för att fästa med en smal remsa tejp. Dra runt plasten så där du tejpat kommer längst ner.
  4.  2 st 7,5 x 8 cm och 2 st. 4,5 x 2 cm. Fäst de små “tabbarna” på varsin “tag”.
  5. Sätt en remsa tejp längst ner på plasten. Fäst en tag på plasten med ”tabben” uppåt. Vänd in fliken.
  6. Sätt en remsa tejp längst upp på plasten. Vänd den andra tagen med baksidan upp och fäst på tejpen. Tänk på att ”tabben” ska vara åt motsatt håll mot den som redan finns.
  7. Vik ihop kortet. Fäst den smala fliken på insidan så att ”boken” sätts ihop.
  8. Deko-papper 1 st. 7 x 7 cm. Fäst på fronten.
  9. Bestäm om du ska ha kortet som det är eller fästa det på en kortbas.

Lämna gärna en kommentar. Och gör du ett double slider-kort så lämna mig gärna länken så jag kan få se hur ditt kort blev. Lycka till!
Sara-SaGam

Bakom motivet

Publicerad 2010-08-02 21:51:07 i Smått & Gott

Jag tycker mycket om att göra egna bakgrunder. För er som känner mig är det väl ingen nyhet. Några av mina riktiga favoriter är de stora stämplarna från Hero Arts. Dom använder jag ofta och stämplar/embossar/färgar in osv. för att skapa ett "eget mönsterpapper" att montera motivet på för att göra ett färdigt kort. På kortet här har jag använt "Antique Flower background" från Hero Arts och inkblending tool för att skapa bakgrunden. Killen kommer från The Greeting Farm.I går samlades 10 kreativa tjejer hemma hos mig för en skaparfest. Jag ville samla gamla och nya vänner med kreativt sinne hemma hos mig för att vara kreativa tillsammans och inspirera varandra till att utvecklas i skapandet. Vi hade så trevligt! Började vid 15 och till en bit efter midnatt. Tack alla ni som var med och gjorde dagen till vad den blev! Har ännu inte fotat något jag gjorde. Klippte stämplar på foam-ark, testade på att göra Box-kort och sen fram vid 23 gav jag mig på att scrappa. Det blev 3 färdiga LO´s. Hoppas på fler skaparfester framöver!

Må gott! Var kreativ!
Sara-SaGam

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela