Sara - SaGam

Jul-tags

Publicerad 2010-12-20 17:39:00 i Julkort

Vill börja med att skicka ett stort TACK till Tarja på Arkivet. Jag hade turen att vinna novemberutmaningen där och min extra julklapp (=vinsten) kom til mig häromdagen. Lyxiga brads och stämplar - TACK! Arkivet har en utmaning i december också. Häng på den vet jag!

På Kortmakarmaran i november fanns det två utmaningar som blev tags när jag satte igång. En av utmaningarna var "Tim Holtz". Säger inget - det blev såklart en tag med massa TH-produkter på. Den andra skulle vara en tag eller ett minikort med något stämplat, band och blommor på. Vissa likheter har dom, men ändå så olika.

Dan före dan före dan före dan före dan..
Sara-SaGam

Fler spillpapper att göra åt

Publicerad 2010-12-19 16:15:00 i Julkort

En härlig text av Lennart Hellsing passar så bra i dessa tider. Stämpel kommer från Inkywings och är en av julfavoriterna.Kom ihåg att det är bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret!
Sara-SaGam

...ännu ett...

Publicerad 2010-12-19 16:11:00 i Julkort

Ännu ett inlägg om godsaker inser jag. Pepparkakor är grymt gott! En burk skulle gå åt direkt om jag inte hade spärren. Här en tändsticksask med pepparkaksgris, egengjort bakgrundspapper (undrar om det inte är kaffe faktiskt...) och stämpel från Octoberstamps!Njut av livets goda!
Sara-SaGam

Ännu en ask...

Publicerad 2010-12-18 17:06:00 i Julkort

Många vet att jag är svag för kanelbullar, men lussekatter kommer inte långt efter - de med saffran i. Här är en god ask!Mums!
Sara-SaGam

Vintage ...nja...

Publicerad 2010-12-17 16:02:00 i Utmaningar

Vintage är inne. Helt klart. Men det hjälper inte. Jag får inte till det som jag önskar. En av utmaningarna på Kortmakarmaran i november var just "Vintage: Gör ett vintagekort i de traditionella julfärgerna rött, brunt och grönt. Välj en, två eller alla tre färger".

Mitt bidrag blev brunt med ängelstämpel från Octoberstamps. När jag kom hem kompletterade jag kortet med en blomma och lite bling. Tror det hjälpte lite...Övning ger färdighet säger dom!
Sara-SaGam

Enkelt är snyggt!

Publicerad 2010-12-16 16:54:00 i Julkort

Arkivet har många fina textstämplar av detta slag. En av sommarens favoriter för mig blev motsvarande variant med "Den blomstertid nu kommer...". Nu i jul har jag köpt några till. Det behövs liksom inte mycket mer. Enkelt är snyggt!Ta hand om varandra!
Sara-SaGam

Tomtemor!

Publicerad 2010-12-15 16:47:00 i Julkort

Har som många säkert vet svårt att slänga papper. Här är ett julkort som kom till med en del små rester av julpapper. Traditionella julfärger med tomtemor i centrum. Tänk vilken kvinna ;-)Glöm inte att andas i julförberedelserna!
Sara-SaGam

Arkivets decemberskiss

Publicerad 2010-12-14 16:35:00 i Utmaningar

Jag hade turen att vinna november månads skisstävling hos Arkivet med detta kort. Roligt med en julklapp till mig själv! Ser fram emot den...Här kommer ännu en skiss att bli utmanad av. Arkivets decemberskiss:Min tolkning blev ännu ett julkort i gröna toner. Granen står så grön och grann i stugan...Må gott!
Sara-SaGam

Stor och härlig

Publicerad 2010-12-13 16:25:00 i Julkort

Tidigt i min stämpelkarriär blev denna stora stämpel en del i min ägo. Det är en stor julstämpel som jag på detta kort stämplat och distressat. En stämpel jag tänkt sälja, men plockat upp ur min "till salu-låda" igen. Det är jag glad för nu!Hoppas luciadagen varit/är en bra dag för dig. Ljuset är viktigt i våra liv!
Sara-SaGam

Dagens skörd

Publicerad 2010-12-12 21:05:32 i Julkort

Oj, vad vi jobbat idag, jag och barnen. P har också jobbat, men med helt andra saker. 26 färdiga julkort att posta i morgon. Mindre än hälften kvar bara...

När man som jag har en dotter som var på sin första stämpelmässa (Torslanda scoutgård nov-02 = nostalgi) när hon var bara 5 dagar gammal och en son som började stämpla i samma veva som han tog sina första steg (visserligen ganska sent vid 1½ år, men ändå) så är det svårt att hålla dom undan julkortstillverkningen. Och jag vill att de ska vara med! Med glada tillrop har de färglagt tomten Tomas, klippt och klistrat, blingat och dekorationstejpat för att montera ihop korten. Själv har jag stämplat texten på. Vi har haft det riktigt mysigt!Nu ligger korten i cellofankuvert och väntar på att bäras ut till släktingar och vänner!
I morgon bitti blir det tidigt luciafirande med egna barnen för att sedan få uppleva tåget en gång till på jobbet. Ha en bra vecka!
Sara-SaGam

Rub-ons

Publicerad 2010-12-10 12:44:00 i Utmaningar

Det är väldigt sällan jag använder rub-ons i mitt skapande. Har liksom valt att stämpla texter. Men måste erkänna att jag flera gånger stått och klappat på förpackningar med härliga bokstäver. Tyvärr tycker jag dom är alldeles för dyra. Men på loppis kan man göra fynd och jag fyndade tre förpackningar på loppisen häromhelgen. Fick dom alla tre, varav en helt ny, för 45:-!

Sofia, Pysselmyran, är grym på att komma på utmaningar. En i veckan blir det och i bloggen blir man inspirerad. Denna vecka har utmaningen varit JULKORT och just i dessa dagar är ett nygjort julkort ingen stor surprise här hemma hos oss. Jag valde att använda en av stämplarna från Pysselmyran även om det inte var något krav som jag tolkade det. Det är de härliga ringarna som jag stämplat en bakgrund med. På ugglan från Hero Arts har jag fäst kuliga rörliga ögon. Texten är rub-ons ;-)Det var lucka 10! Pyssla på!
Sara-SaGam

Snow Marker

Publicerad 2010-12-09 16:47:00 i Julkort

Min första erfarenhet av pennan "Snow marker" blev en väldigt positiv upplevelse. Jag har genom åren testat många varianter som sägs bli som snö. Några helt ok andra helt värdelösa. "Snow marker" blir som snö. Vitt och luddigt. Man målar med ett valfritt tjockt lager på det område man vill ska vara snöigt och sedan ska det egentligen torka innan man värmer, men jag testade och det går att värma direkt. Pennan rekommenderas varmt!

Jag har skapat ett kort efter en skiss hos "Månadens utmaning". Snögubbens tomteluva och tofs fick bli snöig, även om det kanske borde vara hela gubben ;-)Vad brukar du utmanas av?

Lucka 9 är öppen!
Sara-SaGam

Spillbitar del 2

Publicerad 2010-12-08 17:36:00 i Stämplat

Ett annat ypperligt sätt att använda små spillpappersbitar på är att dekorera tändsticksaskar! Ett tips är att ha några "tomma" askar på pysselbordet och dekorera direkt. Då blir inte papper liggande och det går snabbt och ganska lätt att göra en ask riktigt fin.Tänd ett ljus i mysig vintertid, men glöm inte att släcka det!
Sara-SaGam

Spillbitar del 1

Publicerad 2010-12-07 16:29:00 i Utmaningar

När man gör kort brukar det ju bli en del spillpappersbitar över. Jag har svårt att slänga... Ett kort som det här är ett perfekt sätt att använda upp även små bitar. Jag inspirerades av en skiss hos Cards of Maria och kortet blev ett bidrag i decembers skisstävling där. Papperet är från Pion design och stämpeln är från Kortmakaren.Det var lucka 7!
Sara-SaGam 

Presentförpackning/påse

Publicerad 2010-12-06 21:21:03 i Stämplat

I kväll har jag haft "Mysig Måndag" hos Kortmakaren. Just dessa måndagar är en av de saker jag saknar mest med mitt arbete där. På Mysig Måndagar planerade vi alltid in något projekt att göra tillsammans med de kunder som kom. Det, i kombination med någon slags fika och bra erbjudande, gjorde att det alltid var roligt att arbeta då. Att inspirera andra ger mig lycka! I dag fick jag möjlighet att hoppa in och ta hand om en inspirationsstund. Trevligt!

Vi var ett gäng glada tjejer som vek presentförpackningar. De är perfekta för mindre julklappar eller varför inte hellagad kola och knäck?! Jag tackar Erika för inspirationen.

Lucka 6 är öppen. Ha en bra vecka!
Sara-SaGam

Stafflikort med gran

Publicerad 2010-12-05 16:11:00 i Julkort

En utmaning på Kortmakarmaran förra helgen (hur fort går inte tiden??!!) var att göra ett kort med en annorludna vikning. Jag har gjort stafflikort med mina spellbinderdies en del på sistone och så blev det även nu. Det skulle också vara en gran på. Äntligen fick jag användning för filtgranen jag haft liggande sen förra julen. Fyndade den på en loppis. Tyckte jag fick till det bra med den passande textraden.När tar du/ni in granen i stugan?
Sara-SaGam

Gå-bort-present

Publicerad 2010-12-04 16:59:00 i Scrappat

Att dekorera tändsticksaskar är lätt och går ganska fort. Dessutom blir det en trevlig gå-bort-present till värdarna för alla glöggbjudningar man springer på så här i juletid. Eller ja, inte springer på kanske, men ifall ...

Här har jag dekorerat en ask i mellanstorlek och lagt den i matchande cellofanpåse med två värmeljus.Lucka 4 är öppen!
Sara-SaGam

Distressrutan är poppis!

Publicerad 2010-12-03 17:48:00 i Julkort

Att göra distressrutor med hjälp av post-it-lappar och inkblending tool är väldigt poppis. Dessa rutor ser man lite var stans och inte alltid i form av en ruta...

Man kan variera i det oändliga med olika former och varje ruta bli unik. Mitt gröna kort gjorde jag på Kortmakarmaran och använde stämplar från Kortmakarens "Sirlig jul":Lucka 3 är öppnad! Trevlig helg!
Sara-SaGam

Kladd

Publicerad 2010-12-02 17:37:00 i Utmaningar

Av någon anledning ;-) förknippar många mig med kladd. Inte häftmassa, inte kladdkaka utan kladdiga händer och kladd i skapandet. Jag gillar att kladda och har oftast smutsiga händer några dagar när jag varit i farten och gjort bakgrunder eller testat någon teknik eller gått loss med sprayflaskorna. Härligt med kladdig kreativitet!

På julkortet jag visar idag (från Kortmakarmarans utmaningar) har jag kladdat. Bakgrundspapperet är först ihopknöcklat och infärgat med droppar av distressrefiller. Jag la en schablon på papperet och sprayade över med walnut ink. Man kan skymta cirklar i mönster.  När det torkat drog jag med en stämpeldyna rakt över allt. En stämpel och några dekorationer så var det klart!Lucka 2 är öppnad!
Sara-SaGam

"Änglaskaran sjöng i kör...

Publicerad 2010-12-01 21:21:05 i Julkort

...om vad som hade hänt." Julen förknippar jag med änglar. Jag tycker änglar är fint. Många sätter änglavingar på allt, och andra ser nyfödda barn som små änglar. Det gör inte jag. Barnänglar ger mig helt andra associationer. Tänk hur olika vi uppfattar saker och ting. På jobbet brukar vi säga "Min hund är inte din hund" och menar att när vi säger tex. hund så är de bilder vi alla människor får i huvudet olika trots att vi utgår från samma sak. Den bild vi får framför oss och den tolkning vi gör av ord och upplevelser är så individuell eftersom vi utgår från oss själva och den erfarenhet/relation vi har av/till tex. änglar. Intressant när man funderar vidare...

En av utmaningarna på Kortmakarmaran i lördags var att skapa ett kort med minst en ängel på. Sen var det fritt! Mitt bidrag blev med en ängel som funnits i min ägo sedan 10 år tillbaka. Kanske har använt den på ...4 kort... Men jag gillar den!Det är december!
Sara-SaGam

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela