Sara - SaGam

"Det var den fulaste...

Publicerad 2009-09-22 21:01:23 i Stämplat

...stämpeln jag sett" sa Tina när vi tittade genom katalogen med Penny Blacks nyheter. Penny Black som man så ofta förknippar med små gulliga igelkottar och andra djur. Framför oss fanns en stämpel med en gris, ett svin, tänkt att användas på födelsedagskort. Jag kunde bara inte låta bli att beställa just den stämpel till just Tina. Åh vad glad hon blev ;-D

Tidigare idag satte Tina nämnda stämpel under näsan på mig och sa att nu var det dags att göra ett kort med den. Sagt och gjort, det blev ett kort i rosa och orange med den fulaste stämpeln Tina vet. Passade på att göra resist-bakgrund med "Modern Lines" från Hero Arts. En härlig designblocks-stämpel.Ska skicka kortet till en vän som fyller år någon gång i nästa månad.
Må gott,
Sara

Senkvällspyssel

Publicerad 2009-09-16 23:09:37 i Smått & Gott

Vi drack kaffe i soffan och åt nybakade kakor maken, svärmor och jag. Tröttheten kändes och jag lovar att jag hade somnat på stört om jag bara lagt mig i horisontalläge. Men ... jag tog med mig kaffekoppen till pysselbordet och satte igång. Det var längesedan nu, men det blev senkvällspyssel ikväll. Åh, vad jag gillar det!
Kul idé att limma gammal text bakom klara knappar. Skänker min lilla mormor i himmelen ett tack för all spets! 

Sara

Några av sommarens alster

Publicerad 2009-09-10 21:50:11 i Stämplat

Även om jag inte varit väldigt många timmar vid pysselbordet under sommaren har jag ändå fått till lite kort och LO:s. Har fotat dom av bara farten, men upptäckte inte dom förrän i kväll då det var dags att tömma kameran på fotografier. Vill gärna visa er här så klart!

Har fått lite dille på att bygga miljöer på kort och det första jag visar idag är ett sådant. Ett QK-träd tillsammans med sol-die och ett par stämplar blev ett grattiskort till en vän. Tyckte jag fick till det extra bra när jag stämplade en bladstämpel på trädkronans olika lager. Träden blev liksom mer levande då. Hittade ett gammalt mulbärspapper i grönt som blev en oklippt gräsmatta. Kul effekt.
Ni som brukar titta hit vet att jag gillar min molnstämpel från Hero Arts mycket. Men på nästa kort har jag faktsikt gjort molnbakgrunden själv. Ingrid har lärt mig, var inte svårt alls, att klippa moln av Post-It lapp och dutta ljust blå färg på. På detta kortet är det verkligen inte en massa lager på lager till skillnad från det första. Här är fåglar (gillar den stämpeln mycket) och text stämplat direkt på bakgrundpapperet och sedan monterat på kortstomme.På jobbet har jag gjort nya stämplar idag och planerar för fullt inför Nordiska Stämpel- och Scrapmässan.
Må så gott därute. Ta hand om varandra!
Sara

Skuggstämplar

Publicerad 2009-09-03 21:49:38 i Stämpeltekniker

Vissa stämplar ser man direkt vad man kan använda de till. Andra är svårare att förstå sig på och man behöver kanske någon som gör något med just en stämpel för att man ska fatta. Lite så är det med skuggstämplar tycker jag. De ser liksom inget ut för världen, men man kan använda dom på massa sätt.

Den här ser tex. ganska trist ut. Färga in hela "shadowstampen" med en ljusare nyans av en dyna. Färga sedan in bara kanterna med en mörkare färg. Stämpla den sedan på ett papper. Ta till en motivstämpel och stämpla rakt på eller lite bredvid så blir det liv i bilden. Komplettera med en text stämpel så har du ett stilrent enkelt kort. Voilá!


Hoppas ni får en trevlig helg! Själv har jag fullt sjå att komma ikapp mig efter semestern,. Finns så mycket att göra!
/Sara

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela