Sara - SaGam

Seedless preserves och Ripe Persimmon

Publicerad 2011-11-28 08:55:00 i Stämplat

Ända sedan Tim Holtz släppte sina sex första distressdynor på marknaden för flera år sedan har jag gillat dom massor. De där första var ju mest i olika bruna nyanser och väldigt dova färger. Annat är det nu. I höst har jag köpt de senaste tre dynorna och här är mitt första kort som jag använt dynorna "Seedless preserves" och "Ripe Persimmon"  på.

Elin/Elina inspirerade mig med detta kort. Mitt kort blev lite mörkare, både färgmässigt och med anledning av att det blev ett kondoleanskort.
Large Blossom och Friend Definition - Hero Arts


Sara-SaGam

Inte många julkort...

Publicerad 2011-11-25 18:38:47 i Stämplat

Helt rätt gissat på ATC-favoriten Ingrid och Lena ;-). Fortfarande har det inte blivit så många julkort tillverkade för min del. Istället har jag under hösten gjort både ett och annat födelsedagskort.

Det här kortet är gjort med resistteknik. Det är en teknik som jag gillar att använda och distressdynorna passar perfekt till den. Jag har stämplat den stora stämpeln på ett vitt papper. Jag embossade med ett klart pulver och färglade sedan löv, fågel med mera med distressrefiller. Efter det använde jag  och svampade ut färg från distressdynan över hela det vita arket. Eftersom färgen från dynan inte fastnar där jag hart embossat framträder stämpel och det vita lite magiskt.

 Tre röda bling lyfter kortet lite. Bokstäverna är stickers. För att få lite 3D-effekt på kortet har jag monterat motivet på  wellpapp och den i sin tur på ett ark mossgummi. Kortbasen kommer från ett gammalt album jag har "slaktat". Vet inte riktigt om jag ska skära av den coola kanten eller inte. Än så länge är den kvar. Det stora kortet tänker jag posta. Det  lilla kortet, gjort på samma sätt, är tänkt att sätta på presenten när man kommer på kalas.

 

Pop art with bird - Hero Arts


På söndag är det första advent och framför oss ligger en tid jag tycker mycket om!
Sara - SaGam

ATC-swapar

Publicerad 2011-11-04 07:43:00 i Utmaningar

Tidigt i våras anmälde jag mig till en ATC-swap på Svensk scrapbooking. Det har varit en lång och utdragen historia, men så härom dagen kom det ett kuvert tillbaka med en hel del fina Artistic Trading Cards. Jag var med i en swap (byte) som hade temat "Ordspråk" och en med tema "Distresser". Tack ni soom bidragit med inspiration! Här får ni se mina bidrag:
Ordspråksstämplar - Inkywings
Blommor i två storlekar - Kortmakaren
Splash-Kortmakaren
Textstämplar - Tim Holtz
Det är nog alltid så att jag får vissa favoriter bland det jag skapar. Kan du gissa vilken av dessa som är min "favvis"?
Sara-SaGam

Mera distress

Publicerad 2011-11-02 07:12:00 i Stämplat

Ännu ett kort med distresser i olika former. Jag har färglagt höst-tjejen och -kiilen med refiller till distressdynorna. På ett mönstrat papper har jag stämplat med distressdynor och sprayat med vatten. Kanterna är distressade och infärgade med färg från dynorna. Jag har sprayat vatten lite här och där. Den vita wellpappen är infärgad med distress stain och papperet nedanför wellpappen har jag knöcklat ihop, dragit med dyna över, sprayat med vatten på och sedan använt strykjärnet för att få det slätt igen. Texten har jag stämplat med bokstavstämplar på ett av de papper jag använt som underlag när jag jobbad emed kortet.Bokstavstämplar - Hero Arts
Tjejen och killen - fd. Kortmakaren (badanka design)

Jag gillar hösten och njuter av att få använda mig av murriga, härliga, fantastiska färgtoner!
Sara-SaGam

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela