Sara - SaGam

Höstiga färger

Publicerad 2011-10-30 13:28:14 i Stämplat


Att jag gillar de höstiga färgerna är ingen nyhet för er som känner mig. De alster jag skapar just nu är höstkänsla i. Jag njuter av att använda grönt, orange och brunt i olika nyanser. På kortet ovan har jag distressat ett hjärta och en tag och monterat ihop allt till ett "bara för att..."-kort.
"Crea diem-skapa dagen" - Kortmakaren
Idag är det en perfekt dag att sitta inne i höstrusket och pyssla. Vad skapar du idag?
Sara-SaGam

2 x kalas

Publicerad 2011-10-24 14:45:54 i Stämplat

Oj, vilken helg vi haft! Med två barn i familjen som fyller år med bara tre dagars mellanrum i nästa vecka blir det ganska hektiskt just vid den här tiden varje år.
Linnéa hade disco i lördags kväll. Hon och en kompis gjorde inbjudningskort av papperstallrikar. Det var fullt disco-ös och pizza i skolan gymnastiksal under tre timmar med 25 stycken 9-åringar.
Bara några sovtimmar senare var vi tillbaka i gympasalen i går förmiddag och tog emot 18 små pirater som skulle samla på nycklar för att få pusselbitar till en skattkarta.
Tim bestämde sig tidigt för att bjuda in till Piratkalas och vi gjorde inbjudningskorten tillsammans. Han distressade och stämplade, färglade och monterade. Jag tog ansvar för strykjärn och att elda papper.  Stolt liten pirat!

Piratstämplar - Kortmakaren


Förutom kalas var det Stämpel- och scraploppis i helgen. Tack alla ni som kom och fyndade. Hoppas vi ses till våren igen!
Idag är hösten fantastisk! Njut!
Sara-SaGam

Höstmys

Publicerad 2011-10-10 08:35:00 i Kortvikningar

Regnet öser ner ute och jag har klippt gräsmattan för sista gången den här säsongen. Det var tungt. Betydligt trevligare är det att sitta inomhus med levande ljus och braskamin och stämpla. Projektet i helgen har varit inbjudningskort till Tims kalas om ett par veckor. Korten är inte färdiga än, men vi visar dom gärna när de är klara.

I dag visar jag istället ett kort jag gjorde en kväll förra veckan. Jag visste att jag hade en utmaning att göra ett kort med de nya stämplarna med Lilla Anna och Långa Farbron. Jag blev inspirerad av en gammal teknikbeskrivning och gjorde mitt kort - "Höstmys". Det är ett Trappstegskort och ni hittar en beskrivning HÄR.
Det tog sin tid att göra kortet, men jag gillar att utveckla mina projekt allt eftersom processen fortlöper. Det är sällan jag vet innan jag börjar hur mitt färdiga kort ska se ut.
Lilla Anna och Långa Farbron - PaperMaze via Kortmakaren
Myran och Ekollon, mini - KortmakarenEklöven är utstansade i papper jag färgat in själv och gräset har jag försökt få lite mer liv i genom att stämpla med en stor bakgrundstämpel på det utstansade.
Njut av hösten!
Sara-SaGam

..göra blommor...

Publicerad 2011-10-04 20:10:42 i Smått & Gott

När Linnéa, snart 9, var på sin första stämpelmässa var hon 5 dagar. Vissa börjar tidigt... Hon har varit en självklar del av min hobby, även om jag värdesätter mina ensamma pysselstunder högt. Mor och dotter har skapat mycket tillsammans. Hon skulle bergis kunna leda en nybörjarkurs!

I lördags var det dags för ännu ett mässbesök - Papperskraft i Partille. Vi hade stämt träff med Ingrid och hennes dotter L. Ganska snart efter att vi kommit in gick vi till det lilla cafét och fikade. Linnéa åt både kanelbulle, chokladhavreflan och ett par små kexchoklad. Sedan botaniserade vi bland alla sakerna i montrarna. Linnéa och L hittade massa fina blommor som Linnéa ville köpa, men hur det blev så köpte hon inga blommor. Självklart skulle vår gemensamma pysselkväll bestå av blomstertillverkning. "Mamma, jag vill hem och göra blommor"!
Så medans jag städade pysselbord (för att över huvudtaget komma fram) monterade Ingird nya stämplar och LoL tillverkade blommor av olika slag. Lite senare på kvällen anslöt sig Tim, snart 7, och färglade motiv för glatta livet. Ett par blommor fick han också gjort.
När Ingrid och L skulle gå nån gång efter 23 var jag tvungen att avbryta barnen i pysselaktiviteterna. Det var liksom dags att sova tyckte jag. Barnen hade säkert kunnat fortsätta ett tag till...
Visst blev det fina blommor?!
Jag vill gärna ha tips på blommor man kan göra själv. Tacksam om du vill dela med dig av någon beskrivning. Bland er som bidrar med något tips (fram tom. lördag 8/10) lottar jag/vi ut en blomma :-)!
Må gott!
Sara-SaGam

Lilla Annas mamma - är hon tant?

Publicerad 2011-10-02 23:00:40 i Stämplat

I höst är det flera av mina vänner som fyller 40. Det ser jag fram emot att fira!

 

Första födelsedagskortet ut blev en liten scen som jag gillar. I scenen har jag använt stämplarna den nya stämpeln Lilla Annas mamma och Solen. Tjejen som ska få kortet och stämpeln har vissa likheter. Men såg inte mammorna på 70-talet äldre ut när de var 40 än vad vi gör nu ;-)?

 

Solen har jag stämplat på ett gult mönstrat papper och justerat lite i färgen med en promarkerpenna- Gold. Gräset och himlen är gjorda av papper ur serien med Laban, Lilla Anna och Långa farbron.

 

Lilla Annas mamma - PaperMaze via Kortmakaren
Solen - Kortmakaren


Jag håller för fullt på att rensa ut mycket som jag kommer att sälja på den stämpel- och scraploppis som Ingrid, Yvonnne och jag anordnar den 22 oktober. Vi håller till i Föreningen Nordens lokaler på Viktoriagatan 15 E i centrala Göteborg och tiden är kl 11-13. Välkommen dit!

 

Trevlig stämpel-vecka!
önskar Sara-SaGam som börjat på julkorten. Det ni!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela