Sara - SaGam

Resist

Publicerad 2009-05-31 23:02:04 i Stämpeltekniker

"Resist" kallas en teknik som jag gillar att använda mig av. Man kan göra på lite olika sätt. På detta kort har jag stämplat fåglarna på grenen med Watermark-dynan och embossat med klart EP. Sedan drar/duttar/kladdar jag med en pigmentdyna över det jag embossat. Färgen fastnar på allt utom på just det jag stämplat. För att få bort den överflödiga färgen torkar jag av papperet med hushållspapper. Då framträder motivet mer. Lite "decorative Mesh" och en blomma med bling tillsammans med en stämplad prickig bakgrund så var det klart! Har fått utstansat kvisten åt mig, men kommer inte ihåg vad den heter stansen. Nån som kan hjälpa mig?



Stämpeln kommer från clearstamps-setet "enjoy" från Penny Black.
Ha en bra vecka!
Sara

ps. Glöm inte att planera besök på pysselloppis i Floda den 13 juni 13-15. ds.

Flirt!

Publicerad 2009-05-28 23:30:36 i Smått & Gott

Måste få visa upp en LO som inte jag gjort, men duktiga Tina. Hon har använt diesen och alfabetet ur Quickutz giftset "Flirt"  för att scrappa en layout efter vår "makeover". Visste nog inte riktigt vad vi gav oss in på när vi i tisdags klev in i studion för att make:as och fotas av modefotograf. Hur som helst hade vi fantastiskt skoj och snygga blev vi också!  Jag lovar visa upp nåt jag gjort själv när det finns... Tack Tina och Maria!



Njut av livet och våga flirta mer!
Sara

Fortsatt klart

Publicerad 2009-05-23 14:53:53 i Stämpeltekniker

När jag ändå var igång med OH-plasten valde jag att göra ett kort där jag kladdat med akrylfärg också. Jag stansade ut en scalloped cirkel med Revloution. På den stämplade jag små fåglar med Adirondack Pigment Ink. Färgen från den dynan fastnar bra på plasten, men man får stämpla med stadig hand.


När fåglarna hade torkat vände jag på plasten och färgade in allt med akrylfärg. Se till att den täcker väl. Låt torka.


Sen var det klart att montera ihop på ett kort. Tänk på att fåglarna blir spegelvända. Jag monterade OH-biten på 3D-kuddar för att få mer effekt. 


Må gott och säg gärna hej när du är här!
Sara

Klart! Clearcards

Publicerad 2009-05-14 21:04:17 i Stämpeltekniker

Satt härom kvällen och kikade runt på youtube. Finns en väldigt massa videor som är helt urkassa, men mellan allt detta finns en och annan godbit. Många tekniker har jag redan testat genom åren, men en del är ogjort hittills och då är jag inte sen att hoppa på och testa. Att stämpla på OH-plast är väl egentligen inget nytt för mig, men jag har mest gjort shakercards med det och inga genomskinliga kort. Ville så gärna fota direkt när de var klara och visa upp, men då var det becksvart ute mitt i natten och det blir sällan bra bilder. I dagsljus ser man effekten på korten.



Dynan jag har använt till att stämpla på plasten är Adirondack Pigment ink.

Må gott, och lämna gärna ett litet hej när du tittar förbi; -)
Sara

Rensa i röran

Publicerad 2009-05-10 20:38:43 i Stämplat

Tänk att jag har samlat på mig så väldigt mycket pysselrelaterade saker genom åren. Papper i mängd, dekorationer av olika slag och massor av stämplar. De monterade fixade jag ju ordning häromsisten. I går kväll tog jag mig an de omonterade. Japp, höll på till halv tre i morse nästan innan jag var klar, men då hade jag bläddrat och plockat mig genom allt. Någon lista på det blev det inte, men nu har jag alla stämplar i rätt kategorier och en bra överblick. De finns i en mappvagn och i varje hängmapp finns det minst ett ark med kardborrehak på, ett ark som jag laminerat och en påse med stämplar i.

När jag började med stämpling fanns det inget som hette EZ-mount. Vi använde kardborreludd och hak för att få fast de omonterade stämplarna på akrylklossar som hade haket från kardborren fastsatt i spår i akrylklossen. Använder fortfarande mina första akrylklossar. Till stämplar med EZ-foam använder jag baksidan av klossen. Jag har aldrig känt för att byta ut all kardborre mot EZ-foam, det funkar bra ändå. Kanske blir det så att jag byter ut det allteftersom. Annars brukar jag använda mig av dubbelhäftande tejp på akrylkloss också. Det funkar hyffsat bra tycker jag och man slipper allt meck med att montera.



På mappvaqgnen, som jag vanligtvis har inrullad under mitt pysselbord, står en stor godislåda överfull med stämplar jag sorterat ut för att sälja. I lådan från hurtsen "Sture"/IKEA ligger alla de omonterade stämplar jag köpt, men inte använt än. De finns inte i min vagn, utan hamnar där allt eftersom... Oj, vad mycket gummi! Kommer sälja en hel del omonterade stämplar på loppisen billigt. Det blir väl bra va??!! Har du också en hel del pyssel som du inte använder. Hör av dig till mig och var med som säljare!

Lite stämplat får det också bli. Vet inte om jag haft några stora prinsessdrömmar i mittt liv, men den här sessan från Penny Black fastnade jag för. Bokstäverna på det blå kortet vill jag slå ett slag för. Det är clearstamps från Penny Black. Väldigt snygga och användbara.



Njut av livet- det är nu!
Ha en bra vecka,
Sara

Rosa och rött

Publicerad 2009-05-04 21:52:39 i Stämplat

Just nu njuter jag av att det är ljust länge så att kvällarna inte känns så sena fast de blir det. På web-radion lyssnar jag ömsom på gamla avsnitt av Karlavagnen, ömsom på Melodifesten dygnet runt. Skapandet sker ganska snabbt och det ena leder till det andra, börjar med ett kort, blir en bakgrund till något annat kort, blir en LO som leder vidare till....osv. 

Ett par av de senaste korten går i rosa och rött. Två färger som var helt omöjliga att kombinera när jag var liten, men som jag tycker passar riktigt bra ihop. Hjärtebakgrunden är från Penny Black och är färglagd med TomBow-pennor. De andra stämplarna är från Kortmakaren. Wilma som konfirmand är en alldeles nypressad stämpel ur Kortmakarens maj-release.



Nu väntar nya utmaningar!
Må gott,
Sara

Loppis + pysselträff i Floda 13 juni

Publicerad 2009-05-02 20:20:51 i Smått & Gott

Loppis med stämpel- och scrapbooking-tema i Floda lördagen den 13 juni kl 13-15

Man samlar lätt på sig mycket material genom åren och visst finns det grejer du sällan eller aldrig använder? Stämplar som verkade så kul när du köpte dem, men som sedan blivit liggande? Stora förpackningar med blommor, eyelets eller brads som du bara kommer att använda en bråkdel av och som du hellre kan dela upp och sälja hälften av till någon annan? Papper i massor, hela ark eller spillbitar, som ligger och samlar damm? Band och garner? QK-dies som du inte använder? Andra hobbytillbehör som du tröttnat på eller kanske bara vill byta mot något annat?

Nu har du chansen att träffa likasinnade hobbyfantaster och sälja grejer som du inte behöver, nytt eller begagnat!

Lördagen den 13 juni kl 13-15 anordnar Ingrid/Inola och jag en loppis i all enkelhet. Vi håller till i samlingslokalen på Tranbärsvägen 24-46 i Floda (mellan Göteborg och Alingsås). Det är begränsat med utrymme i lokalen, men vi tänker oss att det finns plats för minst 8-10 "säljare", lite beroende på hur mycket saker man har till salu förstås. Först till kvarn ... Vi som säljer grejer gör det som privatpersoner. Några bord finns tillgängliga, men du kan också ha dina grejer i en enkel låda eller back. Det är smidigast om allt är förpackat och prismärkt i förväg och köparna betalar direkt till respektive säljare. Det kostar inget att vara med.

Är du intresserad av att sälja grejer - anmäl dig till sara[snabel-a]gamborn.com senast den 1 juni.

Och du som är nyfiken och vill komma och fynda behöver bara dyka upp.

När loppistiden är slut fortsätter vi som sålt grejer att pyssla tillsammans.

Välkommen!

Sara

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela