Sara - SaGam

1:a av 10 stycken

Publicerad 2010-11-29 22:33:01 i Utmaningar

På Kortmakarmaran i lördags (tack Maria & alla medpysslare!) fick vi 10 stycken utmaningar. Den första var att göra en namnskylt åt någon annan. Vi drog ett namn ur en låda och värmde upp med detta. Det är väldigt roligt att få en sak någon annan skapat. Tack M!

Efter uppvärmningen rasslade det på i ett väldigt tempo och tiden flög fram. En härlig dag. Jag deltog i alla utmaningar, jag går verkligen igång på att utmanas till olika saker. Kortet jag visar idag gjordes till utmaningen "Jag fick ett julkort från någon jag inte skickat till..."- Gör ett nyårskort med någon form av snö på. Håll till godo!Ha det gott!
Sara-SaGam

Första advent

Publicerad 2010-11-26 09:08:45 i Utmaningar

Så är den här - den härliga adventstiden! Ljusstakarna ska fram i alla fönster, julstjärnorna ska tas om hand och det är en stor åtgång på värmeljus. Jag gillar den här tiden. Det är en förväntansfull tid - julen är snart här!

Snart är det december och adventskalenderluckor ska öppnas. Här hemma håller jag traditionen vid liv att barnen varje morgon får öppna ett liten paket från sin egen kalender. L har den som jag hade när jag var liten och T har fått ärva Patriks. Många av stämpel- och scrapföretagen hakar på trenden och gör någon slags lucköppning. Decembers månads utmaning hos Pysseltagen är att göra ett kort med minst 8 utstansade saker på. De kommer publicera ett bidrag om dagen så det blir härlig inspiration under hela december. Mitt bidrag till utmaningen kommer här:Nu väntar adventsgudstjänst och skridskoåkning med 90 barn för mig.  Imorgon är jag med på Kortmakarmaran hos Kortmakaren.

Önskar er alla en härlig första adventshelg!
Sara-SaGam

Julglädjen

Publicerad 2010-11-23 07:35:00 i Julkort

Hos Eva hittade jag inspiration till dagens kort. En variant av stafflikortet jag gjort så många gånger när jag hållit i kortvikningskurser. Det nya blev att göra det i annan form. Min härliga "Labels eight" blev grunden för kortet. Torrembossat med folder från Tim Holtz. Textstämpeln gillar jag massor. Mycket tänkvärd!Njuter av att advent närmar sig med allt det den tiden innebär. Ha en bra dag!
Sara-SaGam

Kvällens utmaning

Publicerad 2010-11-21 23:24:54 i Utmaningar

Kvällen blev ganska sen innan jag satte igång med utmaningen. Har haft fullt upp med både det ena och det andra under dagen, men kunde inte låta bli att skapa lite.

Under de år jag arbetade hos Kortmakaren hade jag fullt upp att komma på utmaningar till kunderna på "Mysiga måndagar" och till de Kortmakarmaror vi arrangerade. Att delta i andra företags utmaningar var inte aktuellt. Nu när jag är "lös och ledig", dvs inte anställd eller designer åt något stämpelföretag är det kul att få bli utmanad och inte alltid vara den som utmanar. Sofia på Pysselmyran utmanade mig i dag att skapa med stansar och punchar.


Hela kortet blev utstansat och tillsammans med de tre granarna blev det stans-bidraget. Den lille tomten är en stämpel jag haft liggande ett tag men aldrig använt. Gillar honom.

Nu väntar en ny vecka. Hoppas den blir bra!
Sara-SaGam

Äntligen Loppis!

Publicerad 2010-11-19 20:31:37 i Smått & Gott

I morgon är det dags för höstens stora händelse. Vi är 17 stycken som rensat ut gammalt och nytt vi inte använder och gärna säljer vidare till andra för en billig peng.

Loppis med stämpel- och scrapbookingtema

Lördagen den 20 november kl 11-15

Föreningen Nordens lokaler,
Viktoriagatan 15E, Göteborg

Hoppas vi ses!
Sara-SaGam

Julerött

Publicerad 2010-11-18 07:55:00 i Julkort

Så blev det dags för djupdykning i den röda högen med papper. En utmaning hos Pysseltagen fick fart på mig. Fokus skulle vara på rött. Man skulle använda minst 4 olika mönsterpapper från minst 3 olika tillverkare. Det skulle finnas med rivna/ruggade kanter och man skulle ha färgat in blommor själv. Det är första gången jag gör mer åt insidan av ett kort (fast inte mycket mer...) än att stämpla rakt upp och ner i det. Kul att testa på det också.

Nu väntar den stora utmaningen att prismärka och samla ihop allt som jag har till salu. På lördag är det dags för stor loppis med stämplar och scrapsaker. Vi är 17 säljare och det ska bli så kul!

Sara-SaGam

Väldigt sorterande

Publicerad 2010-11-16 22:42:00 i Julkort

Hela kvällen har gått åt till att samla ihop diverse saker och prismärka inför loppisen på lördag. Finns mycket kvar, men nu har jag iaf gjort en del av det och har lite att sälja. Eller ganska mycket...

Ett julkort har jag gjort också som jag gärna visar. Har de senaste dagarna inspirerats av utmaningar på olika håll och kanter. Denna gång var det Fruarna Liljas skiss jag skapade utefter. Grönt blev det!Nu väntar sängen. God natt!
Sara-SaGam

Maria fyller år

Publicerad 2010-11-16 08:14:00 i Stämplat

Att göra kort med en särskild person i åtanke gillar jag. Då kan man klura lite på vilket/vilka motiv man ska ha och vilken färg som kan passa. En del födelsedagar kommer fortare än vad jag tror så jag har en hög med kort som jag kan skicka i sista stund, men det absolut roligaste är att göra ett kort riktat till en särskild person. Kortet ni får se idag är ett sådant kort. Till en vän som gillar rosa, rött vin och att bada!Hoppas du hade en bra födelsedag Maria!

Kortet är samtidigt som en födelsedagshälsning ett bidrag till skisstävlingen hos Cards of Maria.

Ha det gott!
Sara-SaGam

Blå mappen

Publicerad 2010-11-15 07:55:00 i Julkort

Så var det dags för att rota i den blå mappen istället för den gröna. En snöstad (ni har sett den förut här i bloggen) mot mörkblå bakgrund minner mig om vinternätter. Tillsammans med blå spillpappersbitar blev det ganska snabbt två stycken blå julkort.

Det är mörkt nu. Dagarna känns riktigt korta. Värmeljusen värmer och lyser upp. Det är en mysig tid vi finns i just nu tycker jag. Ha en bra vecka!
Sara-SaGam

Inspirerad av skiss

Publicerad 2010-11-12 18:27:24 i Julkort

Här kommer ett julkort jag gjort efter en skiss hos Arkivet. På skissen stod det tydligt att det skulle vara en fet titel. Den feta texten visste jag direkt vilken det skulle bli. Den härliga God jul 6 från Kortmakaren! Nu har jag mailat in mitt bidrag och ser fram emot att få se hur andra tolkat samma skiss.Övriga stämplar är också från Kortmakaren.

Här hemma behandlar vi huvudlöss för tillfället. Lagom roligt att veta (och se) att små levande djur lever i håret. Hua!

I dagsläget är vi 15 säljare på Loppisen den 20/11. Hoppas du kan komma! Läs mer här.

Trevlig helg!
Sara-SaGam

Grönt är skönt

Publicerad 2010-11-10 07:59:00 i Julkort

Jag förvarar mina enfärgade papper i en mappvagn ståendes under mitt pysselbord. Där i finns alla papper som inte är 12"x12". Tillsammans med enfärgade "vanliga" papper hamnar där lite bakgrundspapper jag gjort själv, presentpapper som kan vara fina att ha och lite annat. Allt sorterat i färgordning. Just nu är mappvagnen sprängfull. Den svämmar liksom över av alla papper och jag skulle kunna rensa rejält. Häromkvällen lyfte jag ut den gröna mappen och det blev, som ni sett, en bunta med gröna kort. Jag gillar grönt. Visar ännu ett grönt kort som är gjort med en designblock-stämpel från Hero Arts. Kan inte få nog av dom!Lördagen den 27/11 är det Kortmakarmara hos Kortmakaren här i Floda. Har du inte anmält dig- gör det! Det brukar var ariktigt bra dagar.
Hoppas vi ses!
Sara-SaGam

Tre granar - Ingrid inspirerar

Publicerad 2010-11-07 18:14:00 i Julkort

På min dagliga runda bland alla pysselbloggar är mitt självklara första val min vän Ingrid/Inola. Hon är bra på att uppdatera sin blogg och gör väldigt enkla fina kort som många gånger inspirerar mig. Gillar oftast hennes val av stämplar. Häromdagen visade Ingrid ett julkort med hjärtan på som jag liftade direkt. Här kommer min variant av "Tre hjärtan": "Tre granar"Dymo-text-stämpeln kommer från Kortmakaren och granarna från Inkywings.

Ha en bra vecka!
Sara-SaGam

Skissutmaning

Publicerad 2010-11-06 17:04:00 i Julkort

Varje månad innebär nya utmaningar på forumet Svensk Scrapbooking. Jag brukar inte få till det att vara med så ofta, men nu har jag laddat upp ett bidrag. Det var skissutmaningen som jag tolkade i grönt med juligt tema.

 

Utmaningen gäller hela november så du har lång tid på dig att vara med!

Ha det gott!
Sara-SaGam

Linnéa 8 år

Publicerad 2010-11-05 17:49:00 i Stämplat

Oj, vilken aktivitet det varit på korttillverkningen denna vecka. Blir så med två födelsedagar inom loppet av 6 dagar. Den 3:e var det Linnéas tur. Gjorde ett kort till en stor tjej!Måste säga det igen: Åh, vad jag gillar designblocken från Hero Arts!

Glöm inte:
Loppis med stämpel- och scrapbookingtema Lördagen den 20 november kl 11-15 

Föreningen Nordens lokaler,
Viktoriagatan 15E, Göteborg

Man samlar lätt på sig mycket
material i den här hobbyn … 

Vi är några pysselmänniskor som rensat ut förråden med sådant som vi tröttnat på eller av någon
anledning inte har använt.

Här kan du fynda stämplar och
tillbehör – både nytt och begagnat! 

Fikaservering. Välkommen! 

Yvonne, tfn 0704-40 03 02, Sara/Sagam, tfn 0736-55 55 53,
Ingrid/Inola, tfn 0707-80 61 68


Ha en trevlig fredagskväll!
Sara-SaGam

Utmaning Distressruta

Publicerad 2010-11-04 22:00:30 i Julkort

Efter att i några år haft kontakt via en Yahoogrupp var det dags att gå över till forum-formen. Vi var några stycken som hängt med länge som drog igång Stämpelsnack 2006. Det är ett forum där vi bara snackar stämplar. Många av medlemmarna scrappar också, men vi har stämplar med i vårt skapande. Idag är jag inte admin på forumet längre, men jag kikar dit näst intill varje dag. 

Chruss och Gunvor försöker nu få lite liv i snacket och utmanar oss på diverse saker. Jag har hakat på en utmaning och använder den för att göra ännu ett julkort. Utmaningen är att göra en distressruta i valfri form och utseende. Här är mitt bidrag:Stämpeln jag använt kommer från Arkivet. Jag hoppas att du också hoppar på utmaningen som är öppen hela november. Visst gör du?!!
Sara-SaGam

Första gången

Publicerad 2010-11-02 20:54:50 i Smått & Gott

I dag är första gången jag tar mig an en award jag fått och skickar den vidare. Jag har fått awarden av Annika. Tusen Tack! Det ger mig lycka att veta att jag kan inspirera andra med mitt skapande. Om man fick lov till det skulle jag skicka awarden tillbaka till Annika. Jag besöker hennes blogg dagligen och njuter av det hon visar av sitt skapande. Förutom alla korten delar hon med sig av kloka tankar och funderingar om livet. Det gillar jag!


Jag tycker om att skapa!
Min hobby är väldigt viktig för mig. Det ger mig möjlighet att få utlopp för den kreativitet jag känner. Det fungerar också som terapi för min själ.

Jag tycker om att äta bullar!
Jag tror jag är känd för det. Jag har en väldigt god relation till kanelbullar. Jag njuter av att dricka en kopp kaffe och äta kanelbulle/kanelbullar.

Jag tycker om att somna i soffan!
Att krypa upp i soffan på kvällen och dra en filt över mig. Luta mig mot maken och bara koppla av. Härligt! Tittar sällan på TV, somnar nästan alltid.

Det finns massor av härliga personer som inspirerar mig och förtjänar den här awarden. De 5 goa människor som jag valt ut att skicka awarden vidare till är mer eller mindre nära vänner jag haft sedan den hösten jag började stämpla för 10 år sedan:

Ingrid/Inola

Lisa/Inkywings

Gunvor

Jaana

Camilla/Millasew

Här kommer de så kallade "reglerna":
1. Tacka den du fått awarden av.
2. Kopiera awardbilden till din blogg.
3. Berätta 3 saker du tycker om att göra.
4. Sänd awarden vidare till 5 goa människor som du tycker förtjänar det.

Ha en bra kväll!
Sara-SaGam

Tim 6 år

Publicerad 2010-11-01 22:00:44 i Stämplat

Har haft födelsedagsfirande här hemma. Tim fyllde 6 år i fredags och det var stort. Barnens födelsedagar blir som högtidsdagar för mig också. Jag firar ju 6 år som mamma till en helt härligt go liten kille!

Jag gjorde ett kort med en sjörövare som har svärd i handen. Just nu är det temat populärt här hemma. Bakgrunden har jag sparat på ett tag, minns inte när jag gjorde den. Brukar ju göra en hög att plocka av när jag ändå är igång och kladdar. Tim Holtz tejp använde jag för första gången.I morgon kväll ska jag göra nytt födelsedagskort. Linnéa blir 8 på onsdag.
Vi ses!
Sara-SaGam

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela