Sara - SaGam

Årets "dagiskort" + Gott nytt år!

Publicerad 2011-12-31 07:33:00 i Smått & Gott

Tycker egentligen att det är rätt tråkigt att "bara" rama in och ge bort dagiskorten till farmor/farfar, mormor, morfar och gudföräldrar. De senaste åren har jag därför valt att göra något av barnens dagiskort. Skolkort borde jag väl säga nu, men det är svårt att ändra en vana.

Ingrid/Inola: Har en julklapp som väntar på dig och L här. Vill du att det ska vara en hemlighet får du inte scrolla ;-)!

Häng med på en resa!

2006 - inget särskilt projekt2007 - Dragsspelskort (att tex. ställa i en bokhylla) med barnens foto och teckningar2008 - Almanacka med Kortmakarens månadsstämplar. Varför tog jag inget kort på den?


2009 - Små canvas tavlor på ministativ


2010 - Stor canvastavla


2011- Tändsticksaskar i färger som passar året om. Det är Linnéas egentillverkade blommor på.


Fler förslag? Nu har ju nästan ett år på mig att tänka på nästa projekt.

Nu vill jag önska er som besöker min blogg nu och då ett riktigt gott nytt kreativt år 2012-Skål!
Sara-SaGam

Julkortsparad #4

Publicerad 2011-12-30 07:49:00 i Julkort

Idag blir det snögubbar, mulberry-paper och en liten liten tomte. Tänk vad man kan hitta i sina gömmor. Jag har i stort sett inte köpt in något nytt inför årets julkortstillverkning, utan i stället valt att använda det jag har. En utmaning jag borde ägna mig mer åt.
God Jul - Kortmakaren
Snögubbe (i delar) - Hero Arts

24.12 - Inkido
Snögubbe - Kortmakaren

Gran - Inkido
Lill-Nisse med p-kaka -
October Stamps

Hoppas du har en bra dag!
Sara-SaGam

Julkortsparad #3

Publicerad 2011-12-29 08:35:00 i Julkort

Det första kortet för dagen vet jag inte riktigt till vem det passar sig att skicka. Hade vi haft någon ungkarl i bekantskapskretsen vore det väl klockrent, men till småbarnsfamiljer...nja... 
Bakgrunden på dessa båda kort är gjorda av ett mönstrat papper med text på som jag färgat in med distresser någongång i tiden. Nu kom det till användning.


 
Tomtebrud - Stämpelboden
Snögubbe - Kortmakaren
24.12 - Inkido

Må gott!
Sara-SaGam

Julkortsparad #2

Publicerad 2011-12-28 08:00:00 i Julkort

Nästa omgång julkort blir ett bidrag från mig och ett från Linnéa. I skolan gjorde de tryck förra året och det L kom hem med då sparade jag i min "jullåda". Nu när det var dags för julkort var det bara att plocka fram och montera. Det silvriga är någon slags papper att lägga som glasunderlägg tror jag. Det fyndade vi på loppis häromsistens.På kortet jag gjort finns det inte mycket stämplat. Det detaljrika mönstrade papperet fick vara huvudmotivet på kortet.God jul - Kortmakaren

"Det kommer mera..."
Sara-SaGam

Julkortsparad #1

Publicerad 2011-12-27 08:18:00 i Julkort

Vill så klart gärna visa några av de julkort jag gjort i år. Blir inte alla men ett urval, så nu blir det mer liv i min blogg ett tag ;-). Häng med!

Dessa kort utgår från samma princip som flera av mina andra i år. Jag har använt egengjort bakgrundspapper eller julpapper från tidigare år. Snön har jag byggt upp av vitt papper och motiven har varit färdigfärglagda ett bra tag. Linnéa och Tim har varit mina medhjälpare med promarkerpennorna!

Flicka och pojke - Badanka design fd. Kortmakaren
Stunning Snowflakes - Hero Arts
God Jul - Kortmakaren

To be continued...
Sara - SaGam

Jag hann inte!

Publicerad 2011-12-26 18:20:02 i Julkort

Så är det. Jag hann inte!

Hann inte göra helt klart ett enda julkort innan det var dags att sätta julfrimärken på och lägga på den röda lådan. Kände ingen stress.

Hann inte göra alla de 70 julkorten klara innan klockan var 18 i torsdags och brevlådan tömdes. Med barnens hjälp blev många klara och hela familjens släkt och vänkrets har fått ett julkort postat som borde kommit innan julaftonen. Kände ingen stress.

Hann inte göra de där speciella korten till alla de av mina stämpelvänner som jag så väl vet uppskattar en handstämplad hälsning. Kände ingen stress.

Det är detta jag har att förhålla mig till nu. Så hur? Jo, jag fortsätter njuta av lugnet, julmusik och ledigheten. Sitter vid mitt ostädade pysselbord och försöker få lite yta att fixa med julkort på. Blir små hälsningar till mina stämpelvänner också även om de inte dök upp i lådan den 23:e.

Och när jag ändå är i farten kanske jag sätter igång med nästa års julhälsningar också ;-).Tomas trött- Kortmakaren
Alfabete - Hero Arts

Njut av julens frid och gemenskap! Tiden kommer inte tillbaka!
Må gott!
Sara-SaGam

Nyårsinbjudan

Publicerad 2011-12-15 08:00:00 i Smått & Gott

De senaste åren har vi firat nyår med min mans syskon och deras familjer. En trevlig tradition som vi hoppas håller i sig. I år ska vi vara hemma hos oss och jag får göra inbjudningskort. Jag valde färgerna först. Svart, vitt, silver och accentfärgen rött. Det röda blev mer vinrött än vad jag tänkt från början, men jag tyckte det passade bra.

Jag stämplade stjärnorna från arket "Stjärnbilder” och embossade med tjockt embossiingpulver.  Jag använde flera lager embossingpulver och värmde en hög av det. I den smälta massan stämplade jag med stjärnan från samma stämpelark. För att inte stämpeln ska fastna i det varma, kladdiga så färgar jag in den med embossingdynan först. Då är det lätt att lyfta den när massan stelnat något.

Tomas med raket finns på en hel platta med massa Tomasar på. Underbara enligt mitt tycke. Jag har färglagt honom och sedan lagt ett tunt lager lack på stjärnorna på mössan. På det har jag hällt glitter.Välkommen!

Alla stämplar - Kortmakaren

/Sara - SaGam

"Mer sirlig jul"

Publicerad 2011-12-13 08:00:00 i Julkort

Fantastiska julstämplar finns det på de båda arken ”Sirlig jul”  och ”Mer sirlig jul”. Man kan göra så mycket med dom och de har en alldeles speciell stil. På kortet "En liten vinterhälsning" har jag använt två stämplar från arket "Mer sirlig jul". Jag har stämplat med distressdynor och använt lite vatten för att få fram den "distressade" känslan. Den vita pappersbasten har jag färgat in, sprejat ner med vatten och strykt för att få torrt. En bit wellpapp funkar till det mesta.

 

 

Stämplar från arket "Mer sirlig jul" - Kortmakaren

 

Trevlig lucia!

Sara-SaGam

24 December

Publicerad 2011-12-11 08:00:00 i Julkort

Datumstämpeln 24 december gillar jag att använda. På detta kort har jag använt mönstrat papper från Hero Arts som jag har distressat. På det stämplade jag snöflingor. Pappersbasten är infärgad med distressfärg. Duktiga Jennie har designat stämpeln.

Stämplar från arket "Sirlig jul" - Kortmakaren


...är snart Lucia här...
Sara-SaGam

Tipp Tapp...

Publicerad 2011-12-09 08:00:00 i Julkort

Bland Kortmakarens alla julstämplar är Tomte med skägg en av mina absoluta favoriter. Att få placera honom tillsammans med andra av honom i ett vinterlandskap gillar jag. Himlen består av notpapper. På det har jag fäst två snöflingor och några svarta stenar. Julsången fick plats på mitt kort i form av bokstavsstickers. Snön är byggd av vit wellpapp. Nu är jag igång. Sakta och ganska osäkert, men ändå...

Tomte med skägg - Kortmakaren

Midnatt råder....

Sara-SaGam

40-fest

Publicerad 2011-12-07 07:25:00 i Stämplat

Som jag skrivit tidigare har jag flera vänner som denna höst fyllt jämna 40. En av dom är vännen Maria som bjöd till fest. En trevlig, rolig, svettig och lång fest. Mitt kort till Maria fick gå i silver och rosa. Jag torrembossade det silvriga papperet i cuttlebugen och stämplade två tjejer/kvinnor/tanter som jag färglade med promarkers. Den runda stämpeln passar så bra tycker jag. Man blir aldrig äldre än 29. Är det inte så?

Blingstenar gör det hela lite mer festligt!

29 igen? - Inkywings
"Tant" med bricka - Nellie Snellen
"Tjej" med glas - ?


Nästa år är det min tur...
Sara-SaGam

Finaste rådjuret

Publicerad 2011-12-04 07:15:00 i Stämplat

Detta lilla rådjur tycker jag är väldigt gulligt. Det kommer från Hero Arts. Jag har stämplat och färglagt flera stycken som jag har redo när det känns som de passar bra på ett kort.

Bakgrunden på detta kort är gjord av ett tårtpapper som mask. Jag har använt distressdynor att färga in med. När jag hade gjort bakgrunden klar så valde jag att använda tårtpapperet som dekoration på kortet. Blomman/stråna är stämplade dirket på bakgrunden och embossat med vit puff. Det funkar på samma sätt som vanligt embossingpulver, men får en luddig känsla.

Young deer - Hero Arts
Blomma/strå - ?


Må gott!
Sara-SaGam

Gnistrande kristaller

Publicerad 2011-12-01 08:02:00 i Julkort


Isande blått och vitt, med lite gnistrande embossingpulver fick igång mig lite i min julkorttillverkning. Nu har det blivit några stycken julkort som jag kommer visa de närmnaste dagarna. Hoppas ni kan inspireras!
Julbock och Julbock solid - Kortmakaren


Sara-SaGam

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela