Sara - SaGam

En om da´n - 26 augusti

Publicerad 2008-08-26 22:00:38 i En om da´n

Tomas med tändsticka!

Nu brinner ljusen med klara lågor
ett ljushuvud har blivit tänt.
Julexperten Tomas har svar på alla frågor,
om det blir lite fel må va hänt.(Tomas från Kortmakaren och text från Inkywings)

Nu blir det blogguppehåll några dagar eftersom Tina och jag åker upp till Formex-mässan och jobbar. Glöm inte att det varje dag presenteras en ny Tomas i Kortmakarens blogg och att man dessutom kan vinna en stämpel!

/Sara

En om da´n - 24 & 25 augusti

Publicerad 2008-08-25 22:25:13 i En om da´n

Ibland blir en om dan "två om dan". Så e det. Nån annan gång blir det kanske "fler om da´n". Idag får ni se både mitt Tomas-kort med Pepparkaka och kortet med Tomas på grisen. Om man säger att pepparkakekortet är ett mer traditionellt julkort så är griskortet allt annat än det! Snacka om att julskinkan har rymt!

Det luktar så gott
Tomas måste smaka
av en vän har han fått
julens första pepparkaka
En julgris ska man ha,
det har Tomas hört,
om man travar på riktigt bra
så blir nog fläsket mört.
Skriv gärna något här och glöm inte ta vägen om Kortmakarens blogg där du kan vinna dagens Tomas!

Huvudvärken kommer krypande. Nu väntar två huvudvärkstabletter och sängen!
/Sara

En om da´n - 23 augusti

Publicerad 2008-08-23 21:29:33 i En om da´n

Här är dagens Tomas!

Snön ligger vit på taken skrev Rydberg
och tomten den var vaken.
Vår snö har samma färg
men Tomas han är naken.(Texten är magnetstämplar "Providence" och den rosa bakgrunden är gjord med Crackle Paint)

Trevlig lördagskväll!
Skriv gärna något här och glöm inte ta vägen om Kortmakarens blogg där du kan vinna "Tomas bakifrån".
/Sara

En om da´n - 22 augusti

Publicerad 2008-08-23 00:44:44 i En om da´n

Här en han - den lille Tomas som blir min favorit i jul. Han släpps i olika skepnader en om da´n fram till mässan den 6-7/9. I Kortmakarens blogg kan du vinna dagens tomte om du lämnar en kommentar!In i Kortmakarens lokal
liten nisse promenerar
Tomas han är inte helt normal
men tror han vet hur jul fungerar.

Han gör som han vill,
på sitt eget vis
med traditioner som sill,
ljus och gris.

Han är idog i sitt tomteslit,
han gör allt på tok men ler.
Han är såklart varmt välkommen hit
och förhoppningsvis också till er.

/Sara

PS. Ett par prickiga grejer jag gjort är idag publicerade i Scrappiz-bloggen. Kul! DS.

En om da´n - 21 augusti

Publicerad 2008-08-21 23:09:02 i En om da´n

Dagens kort blev ett "Tack för senast"-kort till vänner vi besökt. Fyren är från Stämpelboden och texten från det allra första textarket som jag köpte av Lisa-Inkywings för mååånga år sedan.Natt natt! Ses i morgon!
/sara

En första tjuvkik på Tomas

Publicerad 2008-08-21 16:35:45 i Smått & Gott

Med början imorgon och till och med 5 september kommer Kortmakaren att presentera nya stämplar som kommer att släppas på Nordiska stämpel- & scrapmässan. Ni har varje dag möjlighet att vinna en stämpel genom att lämna en kommentar i Kortmakarbloggen.

I skogen bor Tomas bland stenar och tuvor,
en godhjärtad tomte på sex centimeter blott.
Han är nudist, bär lösskägg och samlar på luvor
för det tycker han är riktigt flott.

Att han är lite korkad får man tillstå,
hans misstag som tomte är flera.
Men han ger aldrig upp, är envis som få
och kan med ett hjärta av guld briljera.

Han är vän med både djur och människor,
och äter självklart bara vegetarisk mat.
Kanske han oväntat dyker upp där du bor
för Tomas är en oberäknelig krabat.

Här är en första tjuvkik:Ha en bra kväll!
/sara

En om da´n - 19 & 20 augusti

Publicerad 2008-08-20 23:24:01 i En om da´n

Det tenderar till att bli väldigt sen uppladdning av dagens kort. Inser att de flesta av er ser kortet först i morgon när det redan hunnit bli gårdagens. Nåja, här kommer två kort färglagda med Promarkers. Lämna gärna en kommentar om du är här och kikar.

(Wilma läser och OTTO finns hos Kortmakaren. Huset är från Stämpelboden)

Ser fram emot morgondagen!
/Sara

En om da´n - 18 augusti

Publicerad 2008-08-18 23:02:16 i En om da´n

Ett sent kort till Tina bara för att jag tänker på henne. Å så e det hon som har gjort bakgrundsstämpeln - Tack!(Stämplar från Tina och Minelle. Stämplade med Adirondackdynor)

Ha det gott!
Sara

En om da´n - 17 augusti

Publicerad 2008-08-17 22:17:04 i En om da´n

Nu har jag träningsvärk och skavsår i handen. Jag har stansat Quickutz för fulla muggar några timmar i går och idag. Jag förbereder mig inför den internationella Quickutz-dagen den 6 september. Vi ska ha en aktivitet hos Kortmakaren nästa måndag (25/8) och vi behöver lite utstansat till dess. Slår mig hur jobbigt det måste vara för dom som säljer 20 st. av någon die på Tradera. Hur orkar dom stansa och stansa och stansa?
Jag har använt lite QK för att dekorera min anteckningsbok, den såg ganska platt ut från början men nu ikväll har jag piffat den ytterligare.Hoppas du/ni är med mig under veckans en om da´n!
Vi ses och hörs,
Sara

En om da´n - 16 augusti

Publicerad 2008-08-16 18:08:03 i En om da´n

Solen skiner och vi tillbringar tiden ute. Alltså...jag har suttit i solen och stansat ut lite QK-dies inför Quickutz-dagen den 6 september, men något kort har det inte blivit gjort. Och eftersom vi åker på 40-årsfest om bara en halvtimme så blir det inget nytt innan midnatt heller. I förrgår gjorde jag ett julkort med spotlight-teknik. Det bjuder jag på idag!(Stämpeln är från Penny Black)

Ha en go lördagskväll!
Sara

En om da´n - 15 augusti

Publicerad 2008-08-16 15:29:49 i En om da´n

Verkar som om det var något fel på blogg.se sent i går kväll när jag skulle ladda dagens kort ;-) (läs: jag somnade i soffan tidigt och sov väldigt gott och djupt där väldigt länge). Nu kommer kortet. Det är ett av väldigt få hÄngelkort som jag någonsin gjort. Tjejen är färglagd med promarkerspennor och blomman har jag virkat själv. Har lämnat lite luft för att kunna göra kortet ännu mer personligt när jag bestämt vem som ska få det.Ha en bra lördag!
Sara

En om da´n - 14 augusti

Publicerad 2008-08-14 23:26:27 i En om da´n

Här kommer dagens kort från mig! Snabb och lätt gick det denna gången. Jag har stansat ut KRAM i QK:s nya alfabete Aquarius. Stämpeln med massa ringar på (Pysselmyran) är stämplad flera gånger hullar om buller. Dynan är Adirondack-Cranberry. Klart!Kortet är 15*15 cm och helt vitt ;-)
God natt!
Sara

En om da´n - 13 augusti

Publicerad 2008-08-13 22:52:26 i En om da´n

Visst finns det nån näringsrik tablett som heter så? "En om da´n" alltså. Jag tror bestämt det och jag vet att jag hört att man mår bra av den! Så jag tänkte att man mår bra av "ett om da´n" också, ett kort alltså eller kanske kanske en LO. Tabletter som man ska ta så där regelbundet brukar jag glömma, men att göra ett kort kommer jag ofta ihåg. Så nu får vi se hur det går. Jag utmanar mig själv att, under en period framåt, göra ett kort/en LO om da´n och lägga upp i bloggen! Har planer på att göra detsamma på min hemsida SaGam design så det blir lite ordning på den. Vore kul om du lämnar ett avtryck när du är här och kikar. Kanske hittar du något du gillar??!! Dagens kort är gjort med mycket inspiration från Inola/Ingrid och hennes härliga molnkort. Jag har använt ett tillklippt papper som "mask" och duttat på papperet direkt med en svamp jag plockat upp färg från en av min favoritdynor - Adirondack med! Stämplarna kommer från Stampers Anonymous.

Ses i morgon!
Sara

Alla igång igen

Publicerad 2008-08-11 22:33:18 i Stämplat

Att dra igång sig själv och en hel familj så där från en söndag till en måndag är inte alltid helt enkelt, men nu e vi igång. P och T är tillbaka på jobb och förskola, jag på nytt intensivt jobb, och lilla (??!!) Linnéa för första gången på skolan. Vardagen har kommit åter. Nu gäller det att njuta av tiden man har tillsammans på morgnar, kvällar och helger. När barnen somnat och Patrik satt sig framför någon film på TV - då börjar min egen tid. Jag har lätt att fastna vid datorn, går en bloggrunda, kikar i ett par forum, tar hand om dagens post, och... Om jag inte bestämmer mig ordentligt för att gå till pysselbordet och vara kreativ så blir det inte av. Men idag gick jag direkt till stämplarna och gjorde en ny banner! Fin va!??Vill också visa ett kort jag gjort med en collagestämpel från Hero Arts. Dom är väldans fina och jag använder gärna mina decorating chalks till att färglägga. Piffar upp kortet gör jag med glitterlim!(Stämplar på banner och kort kommer från Hero Arts. Finns hos Kortmakaren)

Ta hand om dig själv och de dina i vardagen!
Sara

oj, hur var det nu man gjorde?

Publicerad 2008-08-06 22:18:10 i Smått & Gottja, då e jag här igen. snart mitt i natten och jag envisas att fixa med bloggen när klockan är av det slaget att jaginte törs ringa supporten. har fått för mig att allt ska bli vitt och  jag ska ha in ny banner och så samtidigt som jag städar i pysselrummet och omorganiserar lite...hm.. vad tänker jag på egentligen. nåja, håll ut!

/sara

Kortmakaren

Publicerad 2008-08-06 21:52:09 i Smått & Gott

Idag presenteras jag i Kortmakarens blogg. Anledningen är som ni kanske vet att jag ska jobba där under hösten. Maria väntar en liten (!!??) bebis i början av september och jag ska sköta hennes jobb. Så nu vet ni var jag finns under dagarna! Vi hörs.

Sara

ps. Glöm inte svara på min fråga i det tidigare inlägget. ds.

QuicKutz

Publicerad 2008-08-05 23:00:55 i Stämplat

Tänk att ha hur många QK-dies som helst?!! Och bara sitta där och titta och bläddra... Jag känner en, eller faktiskt två, som har massor av QK-godbitar i sin ägo och jag själv har en hel del också, fast jämför man med vissa ligger jag långt efter...
Jag har mina dies i den blåa pärmen från QK med dragkedja runt. Har provat några andra varianter, men just nu känns denna bäst. Hur förvarar du dina dies? Skriv gärna och berätta. Det skulle vara kul att få veta!
Som om inte antalet vore nog kommer dom hela tiden med massa nytt. Nu e det nya fina alfabete till en förhållandevis billig penning som är på G! Idag har jag gjort ett kort med alfabetet "Aquarius" - det är en av mina favoriter bland de nya.(Stämplar, som jag maskat ihop, från Pysselmyran)

Sov gott!
Sara

Semestern är slut

Publicerad 2008-08-04 23:05:12 i Stämplat

Så var det då dags för min vardag att sätta igång igen. Och vilket passande väder (blåsigt ösregn för er som inte bor i närheten och fick känna på det själva) det var idag för att det inte skulle vara allt för jobbigt att börja arbeta igen efter sommarledigheten. Hade det varit mitt gamla vanliga jobb som lärare så hade jag haft sommarlov lite drygt en vecka till, men det är smällar man får ta. Nu arbetar jag på Kortmakaren under hösten och det ser jag fram emot!

Har haft en pysselväska med under resorna i sommar, men så värst mycket pysslat har det väl egentligen inte blivit. Jag har färglagt en hel del motiv som jag kommer att få användning av till julkorten. Det är nya stämplar från Kortmakaren som släpps på mässan den 6-7 september. En och annan virkad blomma har jag också fått till och faktiskt löv också- tro det eller ej!

Jag har alltid sagt att rosa inte är min färg, men ibland så blir det rosa av bara farten- och jag kommer på mig själv med att det är fint, snyggt, fräckt, läckert, romantiskt eller nåt annat. Här kommer kort med rosa kortbaser.(Stämplar från Penny Black, Kortmakaren, Hero Arts)

Ha det gott,
Sara (som låter sig inspireras av Ingrid/Inola som gjort så fint i pysselrummet!!)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela